НОВИНИ

6 месеца след убийството на Тоско Бозаджийски в Гърция: организираха бдение в негова памет

bnt avatar logo
от БНТ
20:28, 05.07.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

С бдение феновете на пловдивския футболен клуб „Ботев" почетоха паметта на Тоско Бозаджийски 6 месеца след смъртта му. Младият мъж загина нелепо след посещение на мач в Солун. Той беше убит от ултраси на гръцкия футболен отбор ПАОК на 5 януари тази година.

Точно в 19 часа близки и приятели на Тоско се събраха пред стадион „Христо Ботев"в Пловдив. Те почетоха паметта му с падане на колене и едноминутно мълчание. Тоско загина след като беше пребит и прегазен от преминаваща кола. Съдът в Солун обвини шофьорката на лекия автомобил, която го прегази, в предумишлено убийство. Тя остава за постоянно в ареста. Задържани са и още петима младежи, които са съпричастни към случая. Семейството на Тоско Бозаджийски и неговите приятели се надяват на справедливи присъди.

Михаил Манолов-председател на фенклуба на „Ботев"-Пловдив: Това, на което се надяваме, е да се стигне до справедлива присъда, защото преди време също имаше обвиняем, който беше в ареста и след това го освободиха. Затова ще се стараем различни мероприятия да организираме.В тази връзка организираме футболен турнир в памет на Тоско, организираме среща на най-малките фенове с футболистите на клуба, това, което Тоско правеше.

Атанас Стафунски-член на УС на фенклуба на „Ботев"-Пловдив: Това момче беше душата на публиката на „Ботев", душата на клуба и затова загубата ни е огромна, защото това беше убийство на един млад човек, това не бива да се случва по стадионите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи прогнозни резултати от изборите в Хърватия
Първи прогнозни резултати от изборите в Хърватия
 Спокоен беше трафикът на "Кулата" в неделния ден
Спокоен беше трафикът на "Кулата" в неделния ден