НОВИНИ

Оставиха в ареста Славчо Марков и Веселин Балтов

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:18, 05.07.2020
Чете се за: 01:00 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста приближените на бизнесмена Васил Божков, които бяха задържани при спецакция в София и Сандански през седмицата.

Бившият полицай Славчо Марков, както и шефът на личната охрана на хазартния бос - Веселин Балтов са разследвани за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков. В дома на бившия полицай са намерени данни и профили с лична информация, събирана за магистрати, които разследват бизнесмена.

Според съда има опасност те да извършат нови престъпления.

Съдебното заседание продължи повече от 3 часа и по искане на прокуратурата беше закрито.
По данни на държавното обвинение в дома на Славчо Марков, който е бивш полицаи и настоящ адвокат, са намерени профили с лична информация, включително и снимки на магистрати и членове на техните семейства. В дома му беше намерена и снимка на висш служител в МВР, както и неподписано постановление на Софийската районна прокуратура за прекратяване на наказателно производство за злоупотреба с евросредства.

Днес в съдебната зала се яви и синът на Славчо Марков, а от защитата намекнаха за подхвърляне на доказателства.

Владимир Манолов, адвокат: 30 минути преди да дойдат следователите къщата е обкръжена от войници, тежко въоръжени - с шмайзери, с маски. И тези войници са имали достъп до всички помещения в къщата и са могли да подхвърлят или по-скоро следователите да намерят каквото са си донесли. Славчо Марков е адвокат от близо 25 години. Той може да държи всякакви документи и изрезки от вестници. Какъв архив ще имам аз като професионален адвокат, е въпрос на личен избор и самотно занимание.

Филип Марков, син на Славчо Марков: Моят баща си седи вкъщи откакто се случват тези неща, почти в 100% от времето, това може да се провери. Абсолютно невъзможно! Технически е много консервативен, той не може да направи снимки на семейството ни, камо ли да снима прокурори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кание Уест обяви, че ще се кандидатира за президент на САЩ
Кание Уест обяви, че ще се кандидатира за президент на САЩ
Президентът, премиерът и вътрешният министър поздравиха служителите на МВР за днешния празник
Президентът, премиерът и вътрешният министър поздравиха служителите на МВР за днешния празник