НОВИНИ

Борисов отговори на критиките на Радев за бизнеса

bnt avatar logo
от БНТ
12:06, 05.07.2020
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да се затягат допълнително мерките за противодействие на заразата и предпазването зависи от самоконтрола на българите.

Борисов коментира темата на откриването на обходния път на Поморие и допълни, че и чартърите, и летният сезон зависят от строгостта на мерките за сигурност. Премиерът отговори и на словесните престрелки на президента Румен Радев, който го обвини, че подкрепя бизнес, който точи хазната.

От днес се облекчава трафикът към Слънчев бряг и всички курорти на север от Бургас. Това стана, след като премиерът Бойко Борисов официално откри обхода на Поморие. Отсечката, която е дълга близо 6 км, ще бъде отворена за автомобили малко по-късно днес. Ограничението до септември ще остане до 70 км в час.

Премиерът коментира и словесните престрелки от страна на президента Румен Радев.

"На разединителя? Няма да коментирам и няма в ченгеджийските му номера да влизам. Това е неговата роля - да отиде да се разходи някъде, да каже нещо и на другия ден вие да ме питате. Пожелавам му хубава неделя, времето е хубаво, малко да се опита и той да обединява, не да разединява всеки ден нацията. И това не е интересно вече", заяви Борисов.

И още: "Ние показваме направеното. Бизнесът му - бизнесът ми, бизнесмените му - бизнесмените ми. Българският бизнес не заслужава такова отношение, защото всичките работят хората, така че единственото, за което му завиждам, е за това, че успя да направи реформата в съдебната система. Това да ти пращат предварително съдиите актовете си и ти да ги одобряваш - ето това мечтае всеки управляващ, но на нас не ни се е случило".

Премиерът коментира още и темата за т. нар. подпорна стена на Алепу. По думите му няма да се допусне там да бъде построен хотелски комплекс и ако се установят нарушения, виновните лица ще понесат санкции.

По-рано днес премиерът и екоминистърът Емил Димитров инспектираха и новата пречиствателна станция в Китен, която трябва да осигури кристално чиста вода за Приморско и общините в района.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Добър туристически сезон очакват в Шабла
Добър туристически сезон очакват в Шабла
Задържаха над 50 нелегални мигранти край Любимец
Задържаха над 50 нелегални мигранти край Любимец