НОВИНИ

Радев: Поредният скеч на премиера. Моите отношения с бизнеса са коренно различни от неговите

bnt avatar logo
от БНТ
14:05, 04.07.2020
6078
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

Вчера гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да постави знак за равенство между неговите и моите отношения с бизнеса. Държа да подчертая, че тези отношения са коренно различни. Аз общувам с този бизнес, който произвежда, който изнася и пълни хазната. Но не общувам с този, който я празни със скандални обществени поръчки, където основният диспечер на порциите е премиерът.

Така президентът Румен Радев коментира вчерашното изявление на премиера Борисов за отношенията между президент, премиер и бизнес.

"Никой бизнесмен не ме е упрекнал в рекет и корупция. Знаете чий PR е ходил всеки месец в офиса на господин Божков, уж за да отказва нещо си. Моето шкафче е празно и аз не режа лентички на прескъпи строителни обекти, които започват да се разпадат още със самото помпозно откриване", допълни Радев.

Президентът е на посещение във високопланинската база Белмекен, свързано с инициативата "Спортувай с президента".

Според него най-важното е, че е имало много млади хора. "Чувството е прекрасно. Пече ни слънце, валя ни дъжд, както се полага в планината. Травми няма, всички се качиха и слязоха успешно", коментира Радев.

Той призова да пазим планините си, защото те са извор на здраве. "След като съсипахме сами морето си, виждате, че метастазите на алчността, на злоупотребите вече пълзят и към планината".

Държавният глава обясни, че с тези думи визира това, което става край Рилските езера. "Багерите не се посвениха да се качат и там. Една красота, която е на милиони години, няма нужда някой тепърва да ни я преоткрива и да ни я показва. Трябва да бъдем непримирими към всички посегателства към нашата природа".

Според него личните интереси надделяват над обществените и пред очите на хората най-безсрамно се лее нов бетон, а това трябва да спре.

Радев коментира и ситуацията с коронавируса в страната. Той обясни, че го притеснява начинът, по който не се управлява тази пандемия. "Неслучайно призовавах да имаме план за управляемо безопасно излизане от тази криза, това не се случи. Когато не се работи с ясни критерии, а се работи за обслужване на нечии рейтинги, се получава така".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция удължи ограниченията за мигрантските лагери до 19 юли
Гърция удължи ограниченията за мигрантските лагери до 19 юли
Порой наводни старчески дом и взе 14 жертви в Япония
Порой наводни старчески дом и взе 14 жертви в Япония