НОВИНИ

Четири гишета обслужват леките коли на "Кулата". Опашката се стопява

bnt avatar logo
от БНТ
12:07, 04.07.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

В първия уикенд на юли на граничен пункт "Кулата-Промахон" се образува 13-километрова опашка от леки автомобили. Повечето от колите са с румънска регистрация, но не липсваха и българи решили да почиват в южната ни съседка.

Голяма част от автомобилите бяха странно опаковани - някои с плажни кърпи, други със сенници, трети с чадъри. Всички по някакъв начин се опитват да се предпазят от топлото време и високите температури.

Преди около час се изтеглиха всички автобуси, те са на територията на Гърция, което от своя страна, освободи повече гишета за обработване на документи на леките автомобили и така постепенно опашката започва да се стопява.

Опашката от чакащи автомобили на границата с Гърция се контролира от "Пътна полиция". Създадена е необходимата организация, като на места има буфери зони, за осигуряване на коридор на автобуси и тирове. На самия граничен пункт се преминава бързо, а чакането на опашката отнема часове - "2 часа и половина", споделя шофьор. Той каза още, че опашката е започнала да се трупа от 4:00ч.

След преминаването на всички автобуси, обработването на документите за пътуващите с леки автомобили започна да се извършва на четири гишета.

От главна дирекция "Гранична полиция" препоръчва на пътуващите да използват и другите гранични пунктове "Капитан петко войвода", "Ивайловград" и "Маказа".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев се качи на Белмекен за инициативата "Спортувай с президента"
Румен Радев се качи на Белмекен за инициативата "Спортувай с президента"
Влизат в сила промените в руската Конституция
Влизат в сила промените в руската Конституция