НОВИНИ

Стефания Колева: Хората се плашат, връщат билети. Не се страхувайте!

bnt avatar logo
от БНТ
11:13, 04.07.2020
Чете се за: 00:53 мин.
Още

Хората се плашат, връщат билети. Все пак театърът е затворено пространство, има изисквания. Но въпреки всичко хората вчера се смяха, имаше много хубаво предразположение. Даже накрая Геро каза: Не се плашете, от театър не се умира, може само да ви докара добро настроение. Не бива толкова да се страхуват хората.

Това разказа в "Денят започва с Георги Любенов" актрисата Стефания Колева за снощното представление "Лъжи ме, обичам те" на театър Бонини в театър "Сълза и смях".

Тя прогнозира, че заради пандемията за всички ще бъде много трудно. "Прогнозите са в двете крайности, силно се надявам, че няма да ни хване втора вълна, че ще бъдем достатъчно разумни. Факт е, че хората на изкуството, музиканти, актьори, от груповите изкуства сме най-засегнати, защото освен че за нас е риск, е риск и за хората в залите", обясни актрисата.

Проблемът според нея е, че ще има една бариера, която ще спира хората дълго време, но ако я прекрачат, и се спазват мерките за сигурност, нещата ще се нормализират.

"Министерствата не взеха нещата в свои ръце. Ние сме винаги последната дупка на кавала", категорична беше тя. Според нея на хората на изкуството трябва да се дават субсидии, за да имат стимул да останат в този сектор, да се надяват и да се чувстват в някакво общество.

"Минавам от обезсмислянето и стигам до там, че моята професия ми е дала много емоционално, чисто като изграждане като личност, духовно, по някакъв начин ми е дала емоционално израстване и начин на усъвършенстване и на търсене на неща, които може би в друга професия аз не бих търсила", разказа още актрисата.

Още от разговора вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев поздрави Доналд Тръмп по случай 4 юли
Румен Радев поздрави Доналд Тръмп по случай 4 юли
Ръст на заразените с коронавирус в Северна Македония
Ръст на заразените с коронавирус в Северна Македония