Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Стефания Колева: Хората се плашат, връщат билети. Не се страхувайте!

от БНТ
11:13, 04.07.2020
Чете се за: 00:53 мин.
Още

Хората се плашат, връщат билети. Все пак театърът е затворено пространство, има изисквания. Но въпреки всичко хората вчера се смяха, имаше много хубаво предразположение. Даже накрая Геро каза: Не се плашете, от театър не се умира, може само да ви докара добро настроение. Не бива толкова да се страхуват хората.

Това разказа в "Денят започва с Георги Любенов" актрисата Стефания Колева за снощното представление "Лъжи ме, обичам те" на театър Бонини в театър "Сълза и смях".

Тя прогнозира, че заради пандемията за всички ще бъде много трудно. "Прогнозите са в двете крайности, силно се надявам, че няма да ни хване втора вълна, че ще бъдем достатъчно разумни. Факт е, че хората на изкуството, музиканти, актьори, от груповите изкуства сме най-засегнати, защото освен че за нас е риск, е риск и за хората в залите", обясни актрисата.

Проблемът според нея е, че ще има една бариера, която ще спира хората дълго време, но ако я прекрачат, и се спазват мерките за сигурност, нещата ще се нормализират.

"Министерствата не взеха нещата в свои ръце. Ние сме винаги последната дупка на кавала", категорична беше тя. Според нея на хората на изкуството трябва да се дават субсидии, за да имат стимул да останат в този сектор, да се надяват и да се чувстват в някакво общество.

"Минавам от обезсмислянето и стигам до там, че моята професия ми е дала много емоционално, чисто като изграждане като личност, духовно, по някакъв начин ми е дала емоционално израстване и начин на усъвършенстване и на търсене на неща, които може би в друга професия аз не бих търсила", разказа още актрисата.

Още от разговора вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Румен Радев поздрави Доналд Тръмп по случай 4 юли
Румен Радев поздрави Доналд Тръмп по случай 4 юли
Ръст на заразените с коронавирус в Северна Македония
Ръст на заразените с коронавирус в Северна Македония