НОВИНИ

Екоминистърът инспектира Рилските езера

bnt avatar logo
от БНТ
20:46, 01.07.2020
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров отиде на проверка до Седемте рилски езера, където беше изпратен от премиера Борисов. Той разгледа направеното до момента по спрения вчера проект за изграждането на пътеки за туристи. Според него навлизането на багер в района на езерото Бъбрека не е било наложително.

Багерът в района на Седемте рилски езера стана повод за размяна на реплики в Министерския съвет

Бойко Борисов - министър-председател: Повече такива глупости да не се правят. Има начини и инструменти да се направи така, че да не дразни почитателите на природата, а и мене ме дразни.

Емил Димитров - министър на околната среда и водите: Спрял съм го още вчера. Това, което там се извършва и в няколко други парка е с цел наистина да се спаси природата. Да не гази кой където намери.

Емил Димитров заяви, че е било предвидено пътеките да бъдат изградени с по-лека техника, а чакълът да бъде качен с магарета.

Бойко Борисов - министър-председател: Най-лесно е да го замразя, да го замразим. Само че езерата се заблатяват...

Емил Димитров - министър на околната среда и водите: Г-н премиер, "Направете нещо", "Защо го правите?". Искаме да направим нещо полезно. Вие го възприемате, вие го одобрявате и в момента, в който почнем да го изпълняваме, бумерангът се връща срещу нас.

Премиерът призова Димитров да разговаря активно с еколозите.

Бойко Борисов - министър-председател: Седнете на чай билков, липов, вземете си мента, глог и валериан. И отидете и направете, пари сме дали Седемте рилски езера горе да станат красота.

По-късно Емил Димитров посети района около Седемте рилски езера и заяви, че не вижда нужда от тежка техника там.

Емил Димитров - министър на околната среда и водите: Хубаво е да има пътека, ама не знам дали трябва да е с багер и с тия камъчета. Малко камъни има тука, че отдолу да внасят.

Спрените дейности за изграждането на пътеки в района на езерата са част от мащабен проект на стойност 11 млн. лв.

Репортери: Йоана Миланова, Александър Марков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще може ли Владимир Путин да остане в Кремъл до 2036 г.?
Ще може ли Владимир Путин да остане в Кремъл до 2036 г.?
Молитвено бдение пред БНТ
Молитвено бдение пред БНТ