НОВИНИ

Лято в Гърция: Туристите са по-малко, основно идват от България

bnt avatar logo
от БНТ
20:24, 01.07.2020
Чете се за: 00:52 мин.
По света

Значително по-малко са туристите тази година в Северната част на Гърция. Голяма част от хотелите са запълнени на по- малко от 50%.

Основно посетителите са българи, сърби и румънци, които са направили резервациите си още в края на миналата година. Туристите дори са доволни, че на плажа има по-малко хора, а при консумацията на напитка, получават безплатно шезлонг и чадър.

Цените на нощувките и услугите не са променяни спрямо миналата година, казват от туристическия бранш в Гърция. Една нощувка в хотел в курортите Неа Врасна и Аспровалта излиза около 50 евро.

В хотелите са взети допълнителни мерки за безопасността на посетителите. Много от туристите предпочитат места за настаняване, в които могат сами да приготвят храната си.

Мария Стоянова, организатор в хотел: За сега нямаме проблеми, оплаквания, че трябва сами да се снабдяват и да си готвят сами, мисля, че и тях ги устройва, заради ковида.

Лазаорос Мосиос: Мерките, които взехме са съгласно разпоредбите на правителството, преминахме и обучение, как да действаме в случай, че има някой с корона вирус. За превенция взехме някои мерки - по-добро почистване на хотела, поставихме дезинфектант на някои места,
носим маски и спазваме дистанция.

Лефтерис Ургандзидис е започнал да продава имоти едва от
началото на този месец и има само три сделки, а цените на къщите и парцелите около морето са паднали с близо 10%. Търсят се най-вече малки имоти.

Лефтерис Ургандзидис: Българите купуват тука Аспровалта, Ставрос, Врасна, защото е най-близо тука от Кулата.

Очакванията на туристическия сектор са, че през август сезонът ще бъде по-силен.

Автор: Ирина Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масово без маски и без дистанция на стадион "Васил Левски"
Масово без маски и без дистанция на стадион "Васил Левски"
Издирени са контактните лица на абитуриента с COVID-19, ще ги тестват поетапно
Издирени са контактните лица на абитуриента с COVID-19, ще ги тестват поетапно