НОВИНИ

При строги мерки срещу коронавирус допуснаха феновете на стадион "Васил Левски"

bnt avatar logo
от БНТ
20:09, 01.07.2020
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

12 хиляди души в момента са заедно на открито на Националния стадион "Васил Левски", за да подкрепят любимите си отбори - ЦСКА и Локомотив Пловдив на финала за Купата на България.
Феновете бяха допуснати до трибуните при строги условия за превенция срещу коронавирус.

Солидна организация беше предприета за спазване на противоепидемичните мерки - засилено полицейско присъствие, включително икономическа полиция на стадиона, специално обозначени места за феновете относно дистанцията по между им, цялостна дезинфекция на стадиона.

Не се потвърдиха информациите, че могат да присъстват повече от 12 000 души.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев изпълни заръката на премиера и лично присъства на стадиона в компанията на спортния министър Красен Кралев, за да види дали се спазват мерките.

Точно както подхожда на финала за Купата, през целия ден в София групи от хора, подкрепящи ЦСКА, се тълпяха навсякъде из центъра. Но това бе в явен разрез с препоръките както на премиера Бойко Борисов по-рано през деня, така и на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

От Пловдив пък потеглиха доста автобуси с почитатели на Локомотив, които бяха старателно проверявани от органите на реда. Два часа по-късно те пристигнаха в София.

Без ексцесии, но и без видимо спазване на мерките, привържениците на "смърфовете" също се настаниха на националния стадион. От гледна точка на сигурността - проблеми нямаше.

От СДВР увериха, че са се погрижили за това ексеции да липсват, а контролно-пропускателни пунктове около стадиона свършиха своята работа.

"Камерите на националния стадион следят за дисциплината преди, по време и след мача. Спазването на мерките против разпространението на епидемията все пак остава в юрисдикцията на Професионалната футболна лига", увери директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.



"Информацията, че в последния момент могат да се появят билети в свободна продажба, е твърдо невярна", подчерта зам.-директорът на СДВР Антон Златанов.

Автор: Росен Станчев и Стефан Георгиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел отново поема кормилото на Европа. Германия става ротационен председател на ЕС за 6 месеца
Меркел отново поема кормилото на Европа. Германия става ротационен председател на ЕС за 6 месеца
НС отхвърли ветото на Румен Радев върху Закона за МВР
НС отхвърли ветото на Румен Радев върху Закона за МВР