НОВИНИ

12 000 души се очакват на мача ЦСКА - Локомотив Пловдив за Купата на България

000 души очакват мача цска локомотив пловдив купата българия
Снимка: Архив/БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
18:20, 01.07.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Спорт

След около час започва финалът за Купата на България по футбол между ЦСКА и Локомотив Пловдив. 12 000 души се очакват на мача, а мерките около допускането им на националния стадион "Васил Левски" са повече от сериозни.

Малко повече от час пред стадион "Васил Левски" изглежда спокойно. Солидно присъствие не органите на реда днес в столицата за този финал. Срещата е определена като високо рискова и затова е създадена организация по отношение на подхода към стадиона на привържениците на двата отбора, за да се избегнат и евентуални сблъсъци.

От СДВР са категорични, че въпреки ограничения брой привърженици, които ще бъдат допуснати на стадиона, потенциална опасност за обществения ред съществува.

"Проведени са срещи с представителите на фенклубовете, които са получили дежурните инструкции за възпитано поведение. Камерите на националния стадион ще следят за дисциплината преди, по време и след мача. Спазването на мерките против разпространението на епидемията остава в юрисдикцията на Професионалната футболна лига", заяви директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

"Информацията, че в последния момент могат да се появят билети в свободна продажба, не отговаря на истината", подчерта зам.-директорът на СДВР ст. комисар Антон Златанов.

Автор: Росен Станчев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мярката 60/40 става 80/20 за туризма
Мярката 60/40 става 80/20 за туризма
На море в Гърция с персонален код
На море в Гърция с персонален код