НОВИНИ

7-годишен коледар дари всичките си пари на болницата в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
22:30, 24.01.2024 (обновена)
Чете се за: 02:42 мин.
Общество
Слушай новината

7-годишният Георги Илиев дари всичките пари, които получи от ритуала "коледуване" за лечение на децата в УМБАЛ-Бургас. Първокласникът стана най-младият дарител на Второ детско отделение на бургаската болница, а жестът му трогна целия персонал.

Георги живее със семейството си в Поморие и е първокласник в местното училище "Иван Вазов". Коледуването му доставя удоволствие и вече втора година обикаля в народна носия къщите на Бъдни вечер. Спонтанно решил да дари събраните от коледуването пари на детското отделение в университетската болница в Бургас.

"300 лева. Аз имам всичко вкъщи и се чудих какво да ги правя и реших да ги даря, защото съм добър човек. С мама отидохме да ги оставим на докторката", сподели 7-годишният Георги.

"Той беше толкова щастлив. Каза "Искам на много деца да помогна". И аз му обяснявам, че не може чак на толкова да се помогне с 300 лв. Не е голяма сума, но пак е нещо. Малко, но от сърце", допълни майката на Георги Кремена Калоянова.

Гого е бил пациент на Второ детско отделение, след като получил астматичен пристъп преди 4 години. Затова и решил да помогне на децата, които се лекуват там. С дарената сума ще бъдат купени два инхалатора.

"Това е най-малкият пациент, от който получаваме дарение и сме много трогнати. И се надяваме доброто дело да бъде продължено в бъдеще. Много хубав жест от страна на детето, за което сме благодарни", коментира д-р Мария Ирикова, лекар от Второ детско отделение на УМБАЛ-Бургас.

Гого отправи и призив към своите връстници.

"По-добре да ги даряват, отколкото да купуват играчки, с които после не си играят", каза още 7-годишният Георги.

За доброто няма възраст - доказва го голямото сърце на 7-годишния Гого. Една малка добрина, която ни кара да се усмихнем.

Репортер: Елеана Цанова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Едно от най-големите туристически изложения в света започна в Мадрид
Едно от най-големите туристически изложения в света започна в Мадрид
Ямбол не затрудни Спартак Плевен в отложена среща от НБЛ
Ямбол не затрудни Спартак Плевен в отложена среща от НБЛ