Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

80% е спадът при туристическите групови посещения в Русия

от БНТ , Източник: БГНЕС
08:48, 12.07.2020
Чете се за: 00:46 мин.
По света
спадът туристическите групови посещения русия
Снимка: БГНЕС

От началото на 2020 г. руското министерство на извънредните ситуации регистрира спад от 80% на регистрацията на туристически групи в страната спрямо същия период на миналата година, което се обяснява с пандемията от коронавирус и множеството заразени в страната, пише ТАСС.

От началото на тази година са регистрирани едва 2000 туристически групи, което е с 80% по-малко заради прилагането на мерки за ограничение на коронавируса.

Министерството на извънредните ситуации ежедневно се свързва с туристи, които предварително информират спасителните звена за маршрута си, като уточняват местоположението на групата и ситуацията. Ако групата не се свърже през деня, се извършва работа за търсене на туристи.

Министерството отбелязва, че от началото на летния период зачестяват молбите за помощ след нараняване или изгубване по време на туристически преходи от нерегистрирани туристически групи, които при преминаване на маршрута се губят на място поради сложност, неблагоприятни метеорологични условия или са неподготвени за пътуването.

„От началото на 2020 г. оперативните служби на Министерството на извънредните ситуации са получили над 190 искания за съдействие на туристически групи по маршрута“, заяви министерството и добави, че почти 75% от тях са от нерегистрирани туристически групи.

Всички извънредни ситуации възникват от неспазване на мерките за безопасност от самите туристи. Спасителните екипи най-често отговарят на сигнали за изгубени туристи, или предоставят първа помощ на ранени.

Най-често туристи се губят или претърпяват инцидент в Крим, Камчатка или Иркутска област.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Бившата жена на Джеф Безос е най-богатата дама в САЩ
Бившата жена на Джеф Безос е най-богатата дама в САЩ
В Полша гласуват на втори тур на президентски избори
В Полша гласуват на втори тур на президентски избори