НОВИНИ

Адвокатът на Антъни Иванов нападна БОК след наказанието на плувеца

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:04, 29.06.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
георги градев плувната федерация отвори фронт антъни иванов
Слушай новината

Адвокатът на плувеца Антъни Иванов Георги Градев взе отношение по темата с двугодишното наказание на състезателя, чиито състезателни права бяха спрени от Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана, а новината бе обявена и от Българския олимпийски комитет (БОК).

Още вчера обаче Градев сподели в телефонен разговор за БНТ, че за него няма решение с мотиви, което да е влязло в сила и директно заяви, че от БОК са пуснали информация по казуса "без да имат каквато и да е информация".

Малко по-късно адвокатът използва профила си във Фейсбук, за да атакува директно родната централа и по-конкретно председателя за Дисциплинарната комисия на БОК Теодора Златева, която също даде коментар по темата с наказанието на Антъни Иванов.

Градев я определи като "некомпетентна" и нападна БОК заради адвокатът, който от централата са изпратили на делото срещу Антъни.

Накрая адвокат Георги Градев призова хората в централата "да си траят, когато възрастните говорят и да спазват правилата за поверителност на КАС".

Ето я и цялата позиция на адвоката на Антъни Иванов:

"Некомпетентни хора изразяват становище за процедура, която не разбират.

Въпросната госпожа не участва в процеса пред КАС (най-вероятно не говори английски) и не познава процедурите в КАС, като грубо нарушава поверителността по чл. 59 от Кодекса на КАС, за което ще й бъде потърсена отговорност по съответния ред.

Няма да коментирам обвиненията на БОК към начина на водена на защитата на Антъни, защото няма как да обясним на аборигените, че в Сидни животът е друг. Те винаги ще си останат аборигени!

По-абсурдното е, че тези клевети идват от БОК, които даже не знаят как да подадат отговор до КАС, така че да бъде допуснат. Освен това изпратиха адвокат с меко казано бегли познания по английски, който най-вероятно не е разбрал нищо по време на заседанието (в което имаше епизодични реплики на развален английски). Трагедията беше пълна!

УАДА заявиха ясно, че се включват в делото, защото БОК и АДЦ са некомпетентни и не могат да защитят наложеното наказание на Антъни. УАДА изнесе целия процес в КАС. БОК и АДЦ бяха само зрители по интернет.

Затова призовавам аборигените от БОК да си траят, когато възрастните говорят и да спазват правилата за поверителност на КАС.

Трябва тотална чистка за всички недоразумения в дисциплинарните органи на БОК, начело с въпросната госпожа".

Малко по-късно Георги Градев отново използва страницата си във Фейсбук, за да потвърди, че Антъни Иванов ще плува на държавното лично отборно първенство, което стартира днес и ще продължи до неделя (29 юни - 2 юли).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олимпийските шампионки по художествена гимнастика със специален видеопоздрав за зрителите на БНТ
Олимпийските шампионки по художествена гимнастика със специален видеопоздрав за зрителите на БНТ
Ивайло Калфин: Със следващия бюджет ще се види дали има желание за решаване на важните проблеми
Ивайло Калфин: Със следващия бюджет ще се види дали има желание за решаване на важните проблеми