НОВИНИ

Антъни Иванов пред БНТ: Получих разрешение да плувам на държавното първенство

антъни иванов бнт получих разрешение плувам държаното първенство
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
21:27, 28.06.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана потвърди наказанието от две години на Антъни Иванов заради нарушена антидопингова процедура. Информацията бе съобщена от Българския олимпийски комитет.

Пред БНТ, обаче, плувецът опроверга това решение и заяви, че утре ще участва на държавното първенство на басейн „Диана“.

„Решението не е ново, просто решението падна. Ще мога да се състезавам утре на републиканското първенство. Това да бъде обявена по-ранната информация предполагам се дължи на хора, които не могат да си затварят устата. Ние чакахме финалното решение, което ми дава правото утре да плувам. Това знам засега“, заяви Иванов пред БНТ.

Часове преди Антъни да каже това от БОК разпространиха, че плувецът е със спрени състезателни права за две години. Пред БНТ това потвърди и Теодора Златева – председател на Дисциплинарната комисия към БОК.

„На 26 юни БОК бе уведомен на имейл, че по казуса а Антъни е установено решение на КАС, с което е поставено в сила решението на ДК към БОК спортистът да бъде наказан с лишаване от състезателни права за период от две години. Решението влиза в сила в деня на уведомяването му, тъй като то е окончателно и подлежи на оспорване във входа на инстанционен контрол. Нямаме уведомление, че наказанието на Иванов отпада“, каза от своя страна Златева за обществената телевизия.

Юридическият консултант на Иванов – Георги Градев, обясни защо има разминаване в двете позиции.

„Аз не знам каква информация имате или нямате, не мога да коментирам БОК, мога да коментирам позицията на Антъни Иванов. Нашата позиция е, че няма решение с мотиви, което да е влязло в сила. Когато има такова и видим мотивите, тогава страните трябва първо да се произнесат, чак тогава може БОК да уведомява някоя от страните. В случая БОК без да има каквато и да е информация, са пуснали съобщение, което не кореспондира с истината, както ще се види утре, когато Антъни ще плува на държавното първенство“, заяви Градев.

„Аз няма да се предам. Дори и решението да остане в сила, дори и да имат тази моментна победа, след година, две или три, аз пак ще съм тук и ще бъда най-добрият плувец. Няма друг действащ български плувец със седем поредни финала на световни първенства“, завърши Антъни Иванов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боксьорът Хавиер Ибаниес също взе квота за Олимпиадата в Париж от Европейските игри в Полша
Боксьорът Хавиер Ибаниес също взе квота за Олимпиадата в Париж от Европейските игри в Полша
Мъж изгори Корана пред джамия в Стокхолм (СНИМКИ)
Мъж изгори Корана пред джамия в Стокхолм (СНИМКИ)