НОВИНИ

Акциите на "Левски" – в касата на клуба. Сашо Диков ги предаде, Павел Колев ги прие

акциите левски ndash касата клуба сашо диков предаде павел колев прие
bnt avatar logo
от БНТ
14:23, 13.05.2020 (обновена)
Чете се за: 01:11 мин.
Спорт

Изненадващ ход с акциите на футболния Левски! Собственикът на клуба Васил Божков обяви чрез писмо на "Нове Холдинг", че връчва мажоритарния пакет акции на премиера Борисов. От името на правителството, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, отказа да ги приеме. В следобедните часове въпросните акции все пак се озоваха на стадион "Георги Аспарухов", където бяха връчени на изпълнителния директор на клуба Павел Колев.

Сюрпризите със съдбата на футболния клуб започнаха рано-рано. Сашо Диков се появи пред Министерския съвет с акциите в ръка, искайки да ги връчи на министър-председателя. От кабинета бързо отвърнаха, че подобен ход е невъзможен от юридическа, морална и практическа гледна точка.

Красен Кралев - министър на младежта и спорта: За да има прехвърляне на акциите, трябва да има волеизявление от двете страни. Очевидно едната страна не желае да ги получи. Смятаме, че това е опит за политизиране на съдбата на "Левски", което не е редно. Няма как премиерът на държавата да бъде собственик на който и да е клуб. Несериозно отношение към съдбата на клуба, но вината за това не е в премиера Борисов. Виждаме, че има желаещи, които да станат притежатели на тези акции. Ако те не потвърдят желанието си, редно е акциите да отидат в привържениците на клуба, които са заявявали многократно желание да вземат съдбата на "Левски" в свои ръце.

Воаяжът на Диков продължи към стадион "Георги Аспарухов", където журналистът разясни, че след комуникация с Божков ще предостави акциите на изпълнителния директор на "сините" Павел Колев.

Сашо Диков: Тук съм всичко това да го връча на Павел Колев.

Не след дълго консултациите на "Герена" доведоха до категоричен отговор от Колев дали всъщност има нов ръководител на Левски.

Павел Колев - изп. директор на ПФК "Левски": Промяна в собствеността за нас няма към момента. Това, което бихме могли да направим, е да се опитаме по някакъв начин да разрешим казуса, защото казус има. Акциите, временните удостоверения са прибрани в касите на клуба и ние не можем да разполагаме с тях по никакъв начин. "Левски" като клуб с 106-годишна история не заслужава това, което му се случва в момента.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"С БНТ на училище": Вижте програмата за 14 май
"С БНТ на училище": Вижте програмата за 14 май
Банката на Съвета на Европа отпуска заем от 200 млн. евро на Сърбия
Банката на Съвета на Европа отпуска заем от 200 млн. евро на Сърбия