НОВИНИ

Алегри: Играем под напрежение от месеци, не е лесно да си на финал

Отборът на Ювентус загуби с 1:2 визитата си на Лацио от полуфиналите в турнира за Купата на Италия, но с общ резултат 3:2 се класира за двубоя за трофея.

Станко Димов
от Станко Димов
09:21, 24.04.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Масимилиано Алегри
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Ювентус загуби с 1:2 визитата си на Лацио от полуфиналите в турнира за Купата на Италия, но с общ резултат 3:2 се класира за двубоя за трофея. Във Вечния град „бианконерите“ стигнаха до решаващо попадение чрез Аркадиуш Милик, който бе точен с първото си докосване в срещата. Преди това на два пъти за Лацио се беше разписал Тати Кастеянос.

„Страдахме много. Бяхме наясно, че такъв сценарий е възможен, особено след като допуснахме гол от статично положение в началните минути“, коментира Алегри след последния съдийски сигнал.

„Чрез Влахович и Бремер имахме положения да изравним. През второто полувреме подобрихме физическото си представяне. Не ни беше никак лесно, допуснахме втори гол след контраатака“, каза още треньорът.

„Никога не е лесно да се класираш за финал в турнира за Купата на Италия. Ние го направихме два пъти за последните три години. Сега трябва да се концентрираме върху представянето ни в Серия „А“, където все още не сме си гарантирали място в Шампионската лига. През уикенда ни предстои директен сблъсък с Милан“, добави още Алегри.

Треньорът на Юве изглеждаше бесен в края на срещата и вече беше в тунела, когато съдията свири последния съдийски сигнал.

„В този момент, подобни мачове значат много за Ювентус. Поради една или друга причина през последната година и половина тези срещи ни липсваха. Ситуацията не беше идеална през миналия сезон, много неща се случиха извън терена. Този сезон се борим. До януари вървяхме близо до Интер, след което изостанахме чувствително. През последните месеци имаше напрежение върху нас, не спечелихме много точки в Серия „А“, но въпреки това сме в позиция да се класираме за Шампионската лига и ще играем финал за Купата на Италия“, каза още Алегри.

Специалистът има договор за още един сезон с Юве, но оставането му начело на тима след лятото никак не е сигурно.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за българите, живеещи извън България
Депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за българите, живеещи извън България
Небето над Гърция се оцвети в ярко оранжево заради прашен облак от Сахара
Небето над Гърция се оцвети в ярко оранжево заради прашен облак от Сахара