НОВИНИ

Александър Дунчев, ПП: Единственият шанс за управление на ГЕРБ с нас е, ако изпълнят няколко условия

bnt avatar logo
от БНТ
08:50, 06.11.2022
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Слушай новината

Единственият шанс за управление на ГЕРБ с нас и ДБ е, ако изпълнят три-четири условия - смяна на главния прокурор, нова антикорупционна комисия, смяна на всички корумпирани кадри в държавната администрация. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от ПП Александър Дунчев.

В срещата между ГЕРБ и ПП в Народното събрание ще участват Десислава Атанасова, Кирил Петков и Асен Василев. Ще се обсъжда спирането на кражбите, корупцията и демонтирането на всички порочни практики и схеми от последните 20 години, уточни Дунчев.

По думите му ПП вече са понесли риск от партии с обречено минало и зависимости от мафията.

"Падна ни правителството и загубихме първото място на изборите. За горите имахме проблем с БСП, когато те покровителстваха корупционните схеми на ГЕРБ. Основно, когато атакувахме "Капитан Андреево", където ГЕРБ, ДПС и ИТН реагираха много язвително"

Александър Дунчев коментира, че "Продължаваме промяната" и "Демократична България" не могат да управляват самостоятелно, затова единствената им политическа опция е да кажат кои са условията, при които могат да работят. По думите му не е нужно ПП да са в управлението:

"Ние ще подкрепяме ГЕРБ, както направихме за еврото, както направихме за оръжията за Украйна. Готови сме подкрепим ГЕРБ, дори и БСП, когото и да е било, стига да има мерки, които решават проблемите на хората. Има няколко човека от нашата партия, които жадуват за власт и постове, но повечето колеги в ПП и ДБ са там заради хората и ние го показваме всеки ден".

Дунчев заяви, че ПП са категорично за покупката на нови самолети Ф-16 и обясни, че част от колегите му са гласували "против" в пленарна зала, защото искат да видят първата партида. Депутатът посочи още, че няма проблем да работи с хора, които слагат истински решения на масата.

"Хваля Иван Иванов от БСП (бившият земеделски министър - б.р), който в момента ме съди за 30 000 лева за това, че го обвиних, че крие политическите кадрови чистки в горите. Хваля го, че прие част от политиките, които ние предложихме в НС, които бяха гласувани против включително от мои колеги в "Промяната" - електронни търгове, ограничаване на схемите с нагласените търгове и други".

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Весела Лечева поздрави млади плувци на турнира „Замората“
Весела Лечева поздрави млади плувци на турнира „Замората“
В няколко града в страната започва екоакцията "Почистване за бъдеще"
В няколко града в страната започва екоакцията "Почистване за бъдеще"