НОВИНИ

Александър Георгиев даде асистенция при успех на Ню Йорк

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
12:08, 07.03.2021
Чете се за: 01:20 мин.
Зимни
александър георгиев даде асистенция успех йорк

Вратарят на Ню Йорк Рейнджърс Александър Георгиев се отличи с асистенция за победата над Ню Джърси с 6:3 в Националната хокейна лига. Руският страж с български корени е първият вратар на Рейнджърс след легендарния Хенрик Лундквист, който записва асистенция за тима.

Пасът на Георгиев бе за първия гол, с който Адам Фокс откри резултата във втората минута. Александър Георгиев игра на мястото контузения Игор Шестьоркин и се отличи с 24 спасявания. Райън Стрьом вкара две попадения за Рейнджърс, а другите голове за успеха отбелязаха Кевин Рууни, Либор Хайек и Филип Хитил.

Другият тим от Ню Йорк - Айлендърс, също се поздрави с убедителна победа след 5:2 над Бъфало. Матю Барзал и Скот Мейфийлд се отличиха с по гол и асистенция за четвъртата поредна победа на Айлендърс и пета поредна през сезона срещу този съперник.

Лидерът в редовния сезон Торонто претърпя загуба с 2:4 от Ванкувър в канадското дерби тази нощ. Ванквър губеше с 1:2 след първите две части, но Бо Хорват и Джей Ти Милър вкара два бързи гола в рамките на 42 секунди в последната третина, а след това се разписа и Нилс Хьогландер и донесоха успеха на Ванкувър.

Анахайм прекъсна серия от девет мача без победа след успех над Колорадо с 5:4 след продължение. Райън Гецлаф вкара победния гол при числено превъзходство в 1:59 минута на продължението. Трой Тери вкара два гола, а Рикард Ракел добави гол и две асистенции за първата победа на "патоците" от 11 февруари. Вратарят Райън Милър спаси 29 удара за 389-а победа в кариерата си, с което се изравни на 14-о място с Доминик Хашек в историята на НХЛ.

Флорида спечели втора поредна победа след 6:2 над Нешвил. Ноел Ачари реализира третия хеттрик в кариерата си за успеха на Пантерс.

Монреал разгроми Уинипег със 7:1. Брендън Галахър вкара гола за канадците, които изковаха победата във втората третина, в която паднаха четири от головете.

Лос Анджелис направи пълен обрат от 0:3 до 4:3 срещу Сейнт Луис. "Кралете" губеха с три гола след първата третина, но с два гола и асистенция на Анже Копитар и попадение на Мат Лаф изравниха и пратиха мача в продължение. Там Адриан Кемпе реализира победното попадение за Лос Анджелис.

Дейвид Перън, Нейтън Уокър и Райън О'Райли се разписаха за Сейнт Луис, който прекъсна серия от четири поредни победи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барселона доближи лидера след успех в Памплона
Барселона доближи лидера след успех в Памплона
Математици прогнозират двоен ръст на заболеваемостта до 3 седмици
Математици прогнозират двоен ръст на заболеваемостта до 3 седмици