НОВИНИ

Александър Николов отговори на Росен Христов: На бас, че всички получени оферти са с по-лоша цена от тази на Cheniere

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:59, 11.08.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Бившият министър на енергетиката в кабинета "Петков" отговори във Фейсбук на твърденията на наследника си на поста Росен Христов, че не е имало достатъчен контрол по строежа на газовата връзка с Гърция, както и че се правят опити за намирането на по-евтина оферта за втечнен газ от тази за седемте танкера.

"Нямало достатъчно контрол по строежа?! Има седмични репорти на ниво Министър - Министър от проектната компания /Скрекас - Николов/, както и същите са получавани на ниво Премиер. Доколкото вчера видях от МЕ беше проявен далеч от мижав интерес, но все пак присъстващи на прегледа на връзката … странно, нямаше. Все пак остават въпросите и към МРРБ и обясняващите за недовършено строителство, как аджеба е издаден тогава Акт 14, също така, как регулаторните органи в Гърция са приели всичко. За срещите с Авакс няма да пиша, тъй като е прекалено дълго. Нека се прави разлика между тест на SCADA система за автоматизация и строеж… все пак, ако е удобно.

Назованите проблеми с “противопожарна” и т.н. Става въпрос за екзекутивни чертежи. Решенията са правноописани, налични в Ай Си Джи Би /а не БиДжи…. вероятно останали назад в експертната история/, та… налични са и в Министерство на енергетиката и всички възможни стъпки показват как се достига ефективно до Акт 15 и Акт 16.

Имаме множество оферти от много контрагенти. Хаааайде сега на бас, че всички получени оферти са с по-лоша ценова структура от тази на Cheniere? Само да не се окаже, че пак ще трябва да работите по нещо оставено от редовния кабинет?! И само да не се окаже, че… нещо няма да успеете да се справите за 3 месеца напред с необходим достъп до инфраструктура?! И само да не се окаже, че наличните оферти за първи слот, които са в Булгаргаз… отново са по-добри от тези, които ще “реализирате” през “търговата” процедура?!", пише Николов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентина Георгиева е финалист на прескок на Европейското в Мюнхен
Валентина Георгиева е финалист на прескок на Европейското в Мюнхен
Назначени са трима заместник-министри
Назначени са трима заместник-министри