НОВИНИ

Александър Симов, БСП: Кирил Петков е длъжен да потърси подкрепа за правителството

bnt avatar logo
от БНТ
10:29, 12.06.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

"Последният месец слушах много анализатори, които казваха, че коалицията ще се разтресе поради някаква идеологическа причина, а тя се разтресе заради най-баналното нещо на земята – пари. Това е големият проблем", заяви депутатът от БСП Александър Симов в "Денят започва с Георги Любенов".

По думите му Кирил Петков е длъжен да потърси подкрепа за правителството.

"Трябва да се намери подкрепа и да продължи животът на това правителство. Ако не стане, отиваме на избори", допълни Александър Симов.

Според него стратегическият въпрос, който ще покаже има ли живот в управлението е приемането на актуализацията на бюджета. "Ако няма мнозинство, което да подкрепи актуализацията на бюджета, тогава няма смисъл да се продължава", добави Александър Симов.

Относно позицията на "Има такъв народ", които заявиха, че ще гласуват само социалния пакет Симов коментира: "Според мен тази логика е дефектна - гласуваме социалния пакет, но другото не. Защото социалният пакет е добър, но другата част от бюджета е мястото, откъдето идват парите за този пакет".

Според Александър Симов, ако след като бъдат гласувани оставките на 4-мата министри и няма кворум за нови такива, тогава трябва да се търсят други варианти, един от които е оставката на правителството. Александър Симов допълни, че не вижда възможност за друго управление.

"Ако то бъде създадено насила между ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ", "Възраждане", то няма да е легитимно правителство и изборите ще бъдат по-добър вариант", каза още Александър Симов.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев поздрави акад. д-р Лъчезар Трайков за избирането му за председател на Съвета на ректорите
Радев поздрави акад. д-р Лъчезар Трайков за избирането му за председател на Съвета на ректорите
Михал Камбарев, ПП: Продължаваме да търсим 12 депутати, ще се намерят
Михал Камбарев, ПП: Продължаваме да търсим 12 депутати, ще се намерят