НОВИНИ

Александра Фейгин пропуска "София Трофи, треньорката ѝ сподели за нова смяна на волната програма

александра фейгин класира волната програма европейското фигурно пързаляне финландия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
15:24, 02.02.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Александра Фейгин няма да участва в международния турнир по фигурно пързаляне "София Трофи", който стартира днес в столичния Зимен дворец.

Причината за отсъствието на най-добрата ни фигуристка е бил на 10-дневен ски – курс, който е задължителен за студентите в Национална спортна академия „Васил Левски“.

В допълнение Фейгин за трети път през този сезон е сменила волната си програма след участието си на европейското първенство в Литва, разкри личната ѝ треньорка Ина Лутай.

"Тя трябваше да направи зимния си курс към НСА. Миналата година го отложихме, понеже се падаше точно преди европейското първенство. Учението е важно за нея. Тя иска да вземе образование като треньор, след което мечтата ѝ е да работи като такъв. Има и още един момент - сменихме волната програма за трети път този сезон. След европейското първенство аз ѝ казах, че според мен трябва да сменим волната програма и буквално за три-четири дни направихме нова такава на музика, която вече ѝ подхожда. Избрахме музиката от Анна Каренина. Мисля, че това е нейният образ. В крайна сметка този сезон не получихме нивото на стъпките, което искахме", разкри наставничката на Фейгин.

"Христо Турлаков дойде да ни помогне. Работихме точно върху тези обръщания и завъртания, които са ни нужни. Ако сега ѝ съдействат, както би трябвало, тя ще си получи най - високото ниво на стъпките. Кратката програма остава. Тя е по музика от филма за Модиляни и с нея нямаме проблем. Дори бих казала, че тя е попадение за Александра. За волната сме взели музика, която не е популярна и не е използвана", допълни Ина Лутай.

Сестрата на двукратната ни световна шампионка при танцовите двойки Албена Денкова обясни още, че турнирът „София Трофи“ е контролно за определяне кой състезател при мъжете ще ни представя на световното първенство в Монреал през март.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Люис Хамилтън във Ферари - защо се случи и какво предстои?
Люис Хамилтън във Ферари - защо се случи и какво предстои?
Малтретираното дете от Пловдив ще бъде предадено днес на баща му
Малтретираното дете от Пловдив ще бъде предадено днес на баща му