НОВИНИ

Али Умарпашаев е полуфиналист на Европейското по борба в Загреб

али умарпашаев полуфиналист европейското борба загреб
Снимка: БФ Борба, Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
16:36, 18.04.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Али Умарпашаев е на крачка от финала на европейското по борба в Загреб.

В категория до 74 кг на свободния стил натурализираният у нас чеченец, записа вероятно най-бързата победа на първенството, като в 9-та минута ефектно тушира Малик Амине (Сан Марино). При падането съперникът му се контузи и трябваше да получи лекарска помощ на тепиха.

Треньор на тима от Сан Марино е легендарният Сергей Белоглазов, двукратен олимпийски шампион и 6 пъти №1 в света, който след края на срещата поздрави нашия борец.

На четвъртфиналите Умарпашаев се справи и с Мичел Финесивлър (Израел), трети от Евро 2021, с 4:3. А за място на финала ще спори с един от най-класните борци в категорията Франк Чамизо (Италия), бронзов олимпийски медалист от Рио 2016, двукратен №1 в света и 4 пъти европейски шампион.

В тежка категория до 125 кг Георги Иванов стартира с убедителна победа с 8:1 срещу молдовеца Александър Романов, но на четвъртфиналите не успя срещу опитния унгарец Даниел Лигети, носител на 4 медала от европейски първенства, като отстъпи с 1:8.

Дебютантите в отбора ни Ивайло Тисов (61) и Илия Христов (86) загубиха в първите си срещи и отпаднаха. Тисов падна от Николай Охлопков (Румъния) с 0:10, а Христов отстъпи с 1:2 от руснака състезаващ се за Испания Таймураз Наскидаева, трети на световното през 2018.

Полуфиналните схватки започват от 18.00 часа, а финалите са от 19.00 часа и ще бъдат излъчени пряко в ефира на БНТ 3. Тогава за титлите ще спорят Микяй Наим (65) и Рамазан Рамазанов (70), а Георги Вангелов (57) ще излезе за бронза.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ФИА отхвърли жалбата на Ферари за пререзглаждане на наказанието на Карлос Сайнс
ФИА отхвърли жалбата на Ферари за пререзглаждане на наказанието на Карлос Сайнс
Иво Ивков: Стоилов искаше да подадем оставки още след мача с ПАОК
Иво Ивков: Стоилов искаше да подадем оставки още след мача с ПАОК