НОВИНИ

Амбър Хърд призна, че е излъгала под клетва

Калина Попова
от Калина Попова
19:20, 18.05.2022
Чете се за: 02:52 мин.
По света
сагата джони деп амбър хърд съдят насилникът
Слушай новината

Съдебната сага Джони Деп - Амбър Хърд става все по-заплетена, след като вчера стана ясно, че актрисата е излъгала под клетва за направено дарение. В момента Деп съди бившата си съпруга в за клевета заради есе, в което тя го описва като насилник, макар и да не споменава името му.

След развода им през 2016 г. Деп изплаща на Хърд 7 млн. долара обезщетение. Тя заявява, че ще дари парите на Американския съюз за граждански свободи (American Civil Liberties Union - ACLU) и детската болница в Лос Анджелис. Оттогава тя твърди няколко пъти, включително и под клетва в английски съд през 2020 г., че е дарила пълната сума на двете организации.

Вчера обаче в съда във Феърфакс, щата Вирджиния, Амбър Хърд бе подложена на кръстосан разпит от адвокатката на Джони Деп за това дали наистина е дарила парите. Първите няколко пъти актрисата отклонява въпроса, но накрая казва:

"За съжаление, нямах възможност да ги даря. Обещах да даря всичко, но още не съм го направила, защото Джони ме съди".

Оказва се, че през 2018 г. от името на Хърд на ACLU са изплатени 1,3 млн. долара, като само 350 000 са директно от нея. Други две вноски са респективно от Джони Деп (100 000) и от сметка, приписвана на Илон Мъск (500 000). Това става ясно както от документи, представени от адвокатския екип на Деп, така и от свидетелските показания на директора на ACLU Терънс Дохърти.

Не е ясно дали Амбър Хърд ще търпи последствия, тъй като е излъгала по време на дело, проведено в Лондон. Според английските закони лъжесвидетелстване под клетва е наказуемо с глоба, пробация или до 7 години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Гьоков: Индивидуалната пенсия ще бъде увеличена с 10% и към нея ще бъдат добавени 60 лв.
Георги Гьоков: Индивидуалната пенсия ще бъде увеличена с 10% и към нея ще бъдат добавени 60 лв.
ЕК предлага: Всички нови сгради след 2029 задължително със слънчеви батерии на покривите
ЕК предлага: Всички нови сгради след 2029 задължително със слънчеви батерии на покривите