НОВИНИ

Амос Юга: Манолев ме нарече маймуна няколко пъти

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:48, 23.08.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
амос юга манолев нарече маймуна няколко
Слушай новината

Футболистът на ЦСКА София Амос Юга разкри, че Станислав Манолев на няколко пъти се е обърнал към него с "маймуна" по време на вчерашния двубой между "червените" и Пирин (Благоевград).

В края на първото полувреме на срещата на стадион "Българска армия" Манолев бе изгонен с втори жълт картон за удар в лицето на Тибо Вион.

При напускането на терена капитанът на Пирин размени няколко думи с Юга, които доведоха до спречкване между играчите на двата тима, а след двубоя френския футболист сподели, че Манолев го е нарекъл "маймуна".

"След червения картон той започна да обижда Тибо Вион, който бе на земята. Аз само му казах "Вече приключи! Нека продължаваме". Той явно бе ядосан и ме нарече "маймуна". Аз се ядосах и го попитах какво каза, а той ясно го повтори още два-три пъти Мисля, че всички длъжностни лица чуха. Четвъртият съдия каза, че не го чул, техният треньор също. Не е моя работа дали ще го наказват, но такива неща не са нормални. Аз разбрах, че това е известен футболист, с опит в чужбина, играл в сериозни отбори и е недопустимо да обижда на расова основа. Смятам, че има Господ, който да определи кое е правилно и кое не", заяви полузащитникът на ЦСКА София.

Наставникът на "червените" Стойчо Младенов потвърди думите на своя възпитаник, обвинявайки Манолев в проява на расизъм.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево и горещо време днес и утре
Слънчево и горещо време днес и утре
Мъжът, превозвал нелегално сирийски бежанци, остава в ареста
Мъжът, превозвал нелегално сирийски бежанци, остава в ареста