НОВИНИ

Андерлехт отстрани Лудогорец от Лигата на конференциите след дузпи

Милен Костов
от Милен Костов
22:34, 23.02.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Лудогорец Кирил Десподов
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Лудогорец отпадна от Лигата на конференциите. На 1/16-финалите шампионът на България отстъпи на Андерлехт след изпълнение на дузпи.

"Орлите" спечелиха домакинството си с минималното 1:0, но в реванша Андерлехт водеше с 2:1 след изтичането на редовното време. В продължението разградчани останаха с човек по-малко, а при дузпите така и не се разписаха.

Домакините поведоха в 13-ата минута на стадион "Лото Парк" в Андерлехт. Удар на Ислам Слимани излизаше в аут, но след рикошет в крака на Франко Русо, топката попадна във вратата на Серджио Падт.

Бернард Текпетей стреля в дясната греда в 22-рата минута. При добавката Франко Русо изпрати кълбото в противниковата врата, но попадението не бе зачетено заради засада на аржентинеца.

След почивката белгийците удвоиха преднината си. Яри Весхарен получи подаване в наказателното поле от Ислам Слимани. Полузащитникът отправи плътен удар от малък ъгъл за 2:0.

"Орлите" мигновено отговориха на своя противник и намалиха изоставането си в ответната атака. Игор Тиаго засече успоредно на голлинията подаване на Кирил Десподов.

Възпитаниците на Брайън Ример се опитаха да стигнат до победата още в редовното време. Изстрел извън наказателното поле на Бенито Раман срещна напречната греда.

В първото продължение гостите останаха с човек по-малко на терена. Якуб Пьотровски получи втори жълт картон за спиране на опасна атака. Въпреки числения пасив разградчани стигнаха до дузпи.

Пипа пропусна първия 11-метров удар, а Лиор Рефаелов даде аванс на "виолетовите". Барт Вербруген спаси и изпълнението на Доминик Янков, докато капитанът Ян Веронген също се разписа. Педриньо пропусна трета поредна дузпа за българския шампион, а Яри Весхарен сложи точка на спора.

Останалите резултати:

Днипро - АЕК Ларнака 0:0 (0:1)
Партизан - Шериф Тираспол 1:3 (2:3)
Клуж - Лацио 0:0 (0:1)

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С шествие отбелязаха 200 години от рождението на Найден Геров
С шествие отбелязаха 200 години от рождението на Найден Геров
Ювентус отстрани Нант след хеттрик на Анхел Ди Мария
Ювентус отстрани Нант след хеттрик на Анхел Ди Мария