НОВИНИ

Анди Мъри изигра последния мач в кариерата си

37-годишният Мъри приключва кариерата си с три титли от турнирите от Големия шлем, две олимпийски титли на сингъл и 41 седмици като номер 1 в света.

Анди Мъри и Дан Евънс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
23:34, 01.08.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Един от най-обичаните и най-успешни тенисисти на нашето съвремение Анди Мъри изигра последния мач в професионалната си кариера.

На четвъртфиналите на двойки при мъжете на олимпийския турнир в Париж Мъри и неговият партньор Дан Евънс, представящи Великобритания, отстъпиха с 2:6, 4:6 пред американците Тейлър Фриц и Томи Пол.

Фриц и Пол успяха да поведат с 4:0 гейма в началото на мача и взеха безпроблемно първия сет. Те поведоха с 4:1 гейма и във втория сет, след което последва размяна на пробиви и от двете страни, но авансът на американците им стигна, за да затворят мача в два сета.

37-годишният Мъри приключва кариерата си с три титли от турнирите от Големия шлем, две олимпийски титли на сингъл и 41 седмици като номер 1 в света. Той има общо 11 участия във финали на турнири от Шлема, като е достигал до мача за титлата във всеки от тях. От наградни фондове шотландецът има спечелени близо 65 милиона долара.

На полуфиналите Фриц и Пол ще срещнат австралийците Матю Ебдън и Джон Пиърс.

Другата американска двойка в турнира - Раджийв Рам и Остин Крайчек, пък вече си осигури класиране за финала.

Поставените под номер 4 в схемата, които на четвъртфиналите елиминираха испанците Рафаел Надал и Карлос Алкарас, нямаха големи проблеми с чехите Томаш Махач и Адам Павлашек и ги елиминираха след 6:2, 6:2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев напусна Лига Европа след тежко поражение в Пловдив
Ботев напусна Лига Европа след тежко поражение в Пловдив