НОВИНИ

Андреа Буратини: Имаме шанс да сме на полуфинал на световното по волейбол до 21 г. в Бахрейн

андреа буратини имаме шанс сме полуфинал световното волейбол бахрейн
Снимка: БФ Волейбол, Ивайло Дончев
bnt avatar logo
от БНТ
18:55, 03.07.2023
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на България по волейбол за мъже до 21 години - Андреа Буратини, даде интервю пред официалния сайт на БФ Волейбол след загубата с 2:3 от Иран на приятелския турнир в залата на "Левски София". Италианският специалист разкри очакванията си и за предстоящото световно първенство в Бахрейн.

Колко голямо значение има резултатът от мача с Иран преди мондиала?

- За мен целият турнир беше важен. Видяхме много неща. Трябва да кажа, че тук бяха четири отбора, които могат да спечелят световното. Нивото е много високо. В първите дни срещу Бразилия и САЩ играхме много добре. Не че днес срещу Иран не играхме, но малко по-слабо. Сега е моментът да гледам статистиката. Разликата беше при началния удар. Нормално нашият тим изпълнява много по-добре. Днес не беше така. Без начален удар е по-трудно да се играе добре в блок и защита. В този мач правенето на брейкточки бяха по-зле от предишните двубои.

Победихме много убедително Бразилия и САЩ. В какво бяхме толкова силни?

- В момента тези два отбора са на малко по-ниско ниво в сравнение с Иран. Разликата беше, че в първите два дни началният ни удар беше отличен. В първия мач срещу Бразилия имаме 12 аса и 16 грешки. Това е страхотно. Срещу Иран бъркахме много.

Разузнахте ли съперниците на световното?

- Трябва да мислим мач за мач, а не за класиране, място. Освен това няма никакъв смисъл да се говори какво нашият отбор е направил преди. За две години всичко се е сменило. Нашето внимание е към първия мач срещу Канада. Друго не ме интересува. Имаме материал. Ако не играем на 100 процента, няма да е лесно.

Колко силна е Канада?

- Добър отбор. Малко по-долу от нивото на турнира в София. Има състезатели, които играят в колежански тимове в САЩ. Притежават добър диагонал. Разпределителят не е много висок. Двамата им центрове обаче са силни, добри са на блокада. А единият е изключителен при атаките. Важното е да бием добър начален удар без грешки. Ако Канада има проблем, то той е в посрещането.

Казахте, че в София са се събрали четири отбора, които са сред фаворитите на световното...

- Освен тях трябва да добавя Италия. Миналата седмица играхме контроли срещу тях. Също така и Полша. Трябва да сме максимално концентрирани. Полша е в нашата група. Ако стигнем втората, може би Полша и Иран. От три отбора два продължават. Трябва да играем добре. Не е лесно, но имаме шанс да сме на полуфинал. Когато сме там, може да планираме.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Етър Велико Търново привлече в редиците си нападателя Ивайло Димитров
Етър Велико Търново привлече в редиците си нападателя Ивайло Димитров
Руските сили отново атакуват град под украинска територия
Руските сили отново атакуват град под украинска територия