Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Андрей Гюров, ПП: Смяната на ген. Стефан Янев беше съгласувана с президента

от БНТ
08:26, 01.03.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

"Смяната на министъра на отбраната беше съгласувана с президента. В този сектор и сфера на отбраната "Продължаваме промяната" има изцяло свободата да назначава и да определя министрите. Смятам, че коалиционните партньори ще подкрепят това", каза в "Денят започва" председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.

И подчерта, че в управлението се водят от принципни позиция в защита на националния интерес.

"Видяхме, че министърът на отбраната не защитава позицията, която се следва от българското правителство. Затова решихме, че трябва да преминем към смяна на министъра. Не мога да кажа, че има грешка, а има различия в позициите", допълни Гюров.

"Ние сме благодарни на ген. Янев за неговата работа в Министерството на отбраната, за експертизата и визията за развитие на армията, но в тази ситуация НАТО и ЕС трябва да говорят с един глас, така че да можем всички заедно да вървим към деескалация на конфликта", добави Гюров.

Според него няма да има изненади при гласуването. Той смята, че коалицията ще обедини позициите и всички групи ще предприемат необходимите действия за защита на националния интерес.

"Проф. Тагарев водеше коалиционните преговори от името на "Продължаваме промяната". Имаме не само една приемственост, но и пълно съгласие на бъдещия министър на отбраната с позицията на правителството", подчерта Гюров.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Екип на БНТ е в Одеса, откъдето тази сутрин тръгва автобус със семейства на моряци
Екип на БНТ е в Одеса, откъдето тази сутрин тръгва автобус със семейства на моряци
Бесарабски българи събират дарения за Украйна
Бесарабски българи събират дарения за Украйна