НОВИНИ

Андрей Гюров: Продължаваме да мислим, че вторият мандат е истински шанс за страната

bnt avatar logo
от БНТ
18:47, 04.01.2023 (обновена)
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

"Продължаваме да мислим, че вторият мандат е истински шанс за страната. Правим всичко възможно дори и малък този шанс да бъде максимално използван", заяви в "Още от деня" Андрей Гюров, председател на парламентарната група на "Продължаваме Промяната".

По думите му политиката за разлика от математиката не е толкова точна наука.

"Това, че декларацията беше разпределена по комисии, е начин да се замете този документ под килима. Можеше да бъде внесена за обсъждане в дневния ред на Народното събрание още утре, без да минава през комисии", допълни Андрей Гюров.

Ден след като беше връчен вторият мандат, част от партиите вече гледат към третия (ОБЗОР)

Според Гюров декларацията, предложена от "Продължаваме Промяната", е конкретна. Той окачестви ситуацията като "игра на политическо его". Андрей Гюров поясни, че поведението на БСП е изненадващо, като уточни, че може да е свързано с вътрешнопартийни съображения. Прогнозира, че при нови предсрочни парламентарни избори ситуацията няма да се промени.

"Нито една от партиите няма възможност да създаде свое правителство или да формира коалиция, която да осигури мнозинство. При третия мандат има много неизвестни, важни решения не трябва да се взимат под условности. Въпросът е къде е границата между компромиса", коментира Андрей Гюров.

Подчерта, че от ПП на този етап не са обсъждали възможности с третия мандат. Ако отиде при "Демократична България", ще участват в разговори.

"Имаме виждания за състав на кабинета, трябва да има политически фигури, гръбнакът на този проектокабинет ще бъде от "Продължаваме Промяната", с предложения за отделни министри, които са експерти, от други партии, които подкрепят този мандат", каза още Андрей Гюров.

Вижте още във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерският съвет предлага въвеждането на чипове в личните документи
Министерският съвет предлага въвеждането на чипове в личните документи
Петев: Горд съм с постигнатото в Босна, на фона на това, което заварих
Петев: Горд съм с постигнатото в Босна, на фона на това, което заварих