НОВИНИ

Антъни Джошуа победи Джърмейн Франклин след 12-рундова битка в Лондон

Антъни Джошуа Джърмейн Франклин
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:03, 02.04.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа се върна на победния път след успех над американеца Джърмейн Франклин с единодушно съдийско решение.

След 12 тежки рунда в зала О2 в Лондон Джошуа имаше предимство в картите и на тримата съдии, за да запише ценна победа след двете си поредни загуби от украинеца Олександър Усик. Последната победа на Ей Джей на професионалния ринг бе срещу Кубрат Пулев в края на 2020 г.

33-годишният Джошуа бе заявил, че ще се откаже от спорта, ако не победи Франклин, но се представи на солидно ниво тази нощ, въпреки че имаше затруднения срещу американеца. В крайна сметка двама съдии дадоха 117-111 за британеца, а един - 118-111. По този начин Ей Джей може отново да погледне към най-големите имена в категорията и да мисли как да си върне изгубените титли.

"Беше важно да спечеля, Джърмейн има добър контраатакуващ стил, той се справи добре, уважавам го. Трябваше да го нокаутирам, но всичко вече приключи. Чакам следващия съперник. Не съм особено доволен, защото исках нокаут. Трябваше да отправя повече удари, няма да търся оправдания. Ако искам да прогресирам, не мога да кажа, че всичко е било супер", коментира Джошуа след двубоя.

Джошуа вече има 25 победи (22 нокаута) и три загуби в кариерата си. От своя страна Франклин записа второ поредно поражение, като той е спечелил останалите си 21 мача.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Вашият глас" - за какво ще гласуват работещите в пилотската станция във Варна
"Вашият глас" - за какво ще гласуват работещите в пилотската станция във Варна
Секциите в област Ямбол са отворили навреме
Секциите в област Ямбол са отворили навреме