НОВИНИ

Усик отново надви Джошуа и остана на трона в тежка категория

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:07, 21.08.2022
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
усик отново надви джошуа остана трона тежка категория
Слушай новината

Украинският боксьор Олександър Усик защити световните си титли в тежка категория, след като постигна втора победа над предишния носител на поясите Антъни Джошуа.

За разлика от първия им двубой в Лондон, реваншът помежду им в Саудитска Арабия бе далеч по-оспорван, като и двамата боксьори имаха своите силни моменти в срещата.

За Усик това бяха рундовете между 5-ти и 8-ми, когато той беше по-агресивният от двамата на ринга. В 9-та част обаче Джошуа доминираше, като британецът сериозно притисна своя съперник, но така и не успя да го повали на земята. Още в следващия рунд украинецът си върна контрола, като на свой ред разклати сериозно AJ.

В крайна сметка това доведе арбитрите предпочетоха Усик, който се наложи с непълно съдийско решение с 2:1 гласа (115:113, 116:112, 113:115). След края на двубоя самият Джошуа също призна предимството на съперника му.

По този начин Олександър Усик записа своята 20-та победа на професионалния ринг, като украинецът продължава да няма поражение. След срещата Усик очаквано посвети победата си на семейството, както и на войниците на фронта в Украйна.

"Искам да благодаря на всички, които се молеха за мен, да благодаря на Бог за силата, която ми даде днес, защото Той ми даде много. Моят Бог Исус Христос. Благодаря ви много! Посвещавам победата на страната си, на семейството, на моя отбор, на всички войници, които защитават нашата родина. Това бе исторически мач. Много ще гледат този двубой, особено рундът в който той се опита да ме пребие, но аз устоях и успях да обърна нещата", сподели Усик.

35-годишният боксьор изрази още увереност, че следващият му противник ще бъде Тайсън Фюри, макар "Циганския крал" да обяви, че прекратява кариерата си. Залогът в подобен сблъсък би бил званието абсолютен световен шампион в тежка категория.

"Убеден съм, че Фюри не се пенсионирал, знам, че той иска да се бие с мен. Ако не се бия с него, не искам да се бия въобще. Само Бог знае дали ще стана неоспорим шампион. Всички от моя отбор ще ми помогнат това да се случи. Благодаря на Бог за всичко!", заяви Усик.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дъщерята на "идеолога на Путин" загина след взрив на бомба в колата ѝ в Москва
Дъщерята на "идеолога на Путин" загина след взрив на бомба в колата ѝ в Москва
Код жълто за значителни валежи и опасност от градушки днес
Код жълто за значителни валежи и опасност от градушки днес