НОВИНИ

Антоанета Костадинова пред БНТ: Не издържах физически на последните две серии

антоанета костадинова бнт издържах физически последните две серии
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
21:54, 26.06.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Пети медал от Европейски игри за Антоанета Костадинова и общо четвърти за България от тазгодишното издание в Полша. Сребърната медалистка по спортна стрелба от олимпийските игри в Токио през 2021 година спечели сребро в дисциплината 25 метра пистолет.

С много силен резултат на бързата стрелба в квалификацията, Антоанета Костадинова си осигури място сред най-добрите осем състезателки във финала. Там българката отново бе много стабилна и достигна до мача за златото заедно с олимпийската шампионка от Игрите в Рио през 2016 година – Анна Коракаки. Двете предложиха изключителна битка на високо ниво, а след равенство след 39 изстрела, решаващ бе последният, в който гъркинята бе по-прецизна и спечели златото с 27 точки срещу 26 пункта на нашата стрелкиня.

За Антоанета медалът е втори от Европейските игри в Полша, след като преди няколко дни спечели бронз заедно със Самуил Донков при смесените отбори на 10 метра въздушен пистолет.

„Чувствам се прекрасно, за мен това е пети медал от Европейски игри. Вече имам отличие и от трите издания и това ме прави много щастлива, защото съм единствената българка с медали и от трите издания на игрите. Съвсем за малко изтървах първото място, за една точка. Може би физически на последните две серии не успях да издържа. Въпреки всичко, радвам се за постигнатото“, заяви Костадинов за БНТ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Тошев подписа нов договор с Етър Велико Търново
Мартин Тошев подписа нов договор с Етър Велико Търново
Почина Джон Гудинаф - най-възрастният носител на Нобелова награда
Почина Джон Гудинаф - най-възрастният носител на Нобелова награда