НОВИНИ

Антон Велков: Искам момчетата да разкрият потенциала си

Класирането ни трябва да бъде такова, че феновете да го харесат, заяви новият наставник на Локомотив

антон велков искам момчетата разкрият потенциала
Снимка: start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
12:11, 01.10.2024
Чете се за: 06:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Антон Велков иска футболистите на Локомотив София да разкрият потенциала, с който разполагат. Новият треньор на столичните „железничари“ допълни, че класирането им трябва да бъде такова, че да се хареса на феновете на клуба.

За 56-годишния специалист това ще е трети престой начело на Локомотив. Той бе представен на официална пресконференция и поясни, че договорът му е до края на сезона в Първа лига.

"Доста често идвам тук, така че имам пресни впечатления. Днес обаче за първи път ще се видя с футболистите. До неделя имаме време, за да провокираме промяна. За мене не е стоял въпроса дали да приема поканата, защото се връщам у дома. Много хора ми се обадиха, когато стана ясно, че ще бъда треньор. Всички очакват положителна промяна.", бяха първите му думи.

Наставникът се завръща към треньорството след 8-годишна пауза, но коментира, че не е стоял далече от футбола.

"Чета с интерес статистиката колко време не съм бил треньор. Да, не съм бил на терена, но съм бил винаги във футбола. Ще бъда честен, че в тези осем години съм имал предложения, които съм отказвал. Но сега просто нямаше как да не го обмисля, а и знам колко е голяма отговорността."

"За мен това е трети път като треньор в родния ми клуб. Първия път целта ми бе да стана добър треньор. Втория път, когато бяхме в окръжните групи, целта бе да съживя клуба. Сега искам да накарам момчетата да разкрият потенциала, с който разполагат", допълни той

Класирането ни трябва да бъде такова, че феновете да го харесат. Като стил на игра ще заложа на по-прагматичен стил поне в началото."

"В краткосрочен план целта ми е още в следващия мач да се види реакция. Тъжно е, ако футболистите се възбуждат само при треньорска смяна. Не може импулсът да е само от самата треньорска смяна. Но първо искам да видя отбора и до неделя трябва да съм наясно със ситуацията в състава", отбеляза специалистът.

След това Велков поздрави и Ратко Достанич, който идва в квартал "Надежда" и ще отговаря за изграждането на една нова и работеща детско-юношеска школа.

"Поздравявам го, че се е захванал с тази задача, защото това е школа, която родила много запомнящи се таланти в българския футбол. На първо място обаче е невъзможно в момента да се мисли за еднакъв тип на работа и при мъжете, и при юношите. На първо място тук са събрани футболисти, които идват от различно футболно обучение и знания. А самата школа тепърва ще се променя".

"Със сигурност съм се променил. Първо съм по-спокоен, познавайки се. Футболът може би го приемам по различен начин. Наистина от доста време анализирам мачове по телевизията и сега дойде момент и мене да ме анализират. Сигурно дойде Видовден, за да се разбере дали мога само да анализирам или и да бъда треньор".

"За мене е добре, че не съм обременен от негативни резултати, тъй като мина много време от последния път, когато имах пряка работа на терена. Но не искам време за адаптация, защото трябва да се срещнеш с истината. И колкото по-бързо, толкова по-добре. Знам вече какви изисквания имам, върху тях мисля от доста години."

Велков допълни, че екипът от помощници на Иван Колев – Юлиан Петков, Николай Георгиев и отговарящият за вратарите Владимир Манолков, остава и с него. Предвид факта, че от доста време не е работил, а и заради това, че ги познава и има опит с тях, Велков е решил да се довери на тези хора. Може би във времето би било добре да влезе още един човек, но треньорът остави това за неопределено бъдеще.

"Искам да кажа, че има и други достойни локомотивци, които можеха да са тук на моето място. Но трябва на първо място да възпитаваме нови локомотивци, защото намаляваме. А какъв стил ще изповядваме? Трябва да сме по-сигурни в момента и в течение на първенството да преценяваме за промени, но без резки движения, а крайното класиране искам да е такова, че в края на първенството привържениците ни да го харесат".

В края на седмицата Локомотив София гостува на Спартак Варна, а Велков беше вчера на мача Септември – Спартак , за да се запознае със стила на първия опонент.

"Проблемите на другите отбори не ме интересуват. За Спартак мога да кажа, че и те като останалите в Първа лига, предлагат нещо различно. Те се чувстват добре на своя стадион, комфортно. Но ние също ще търсим нещо в нашата игра, за да се противопоставим", заяви още Антон Велков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Митничари задържаха 11 кг сребърни бижута на ГКПП "Лесово"
Митничари задържаха 11 кг сребърни бижута на ГКПП "Лесово"
Ескалацията в Близкия изток: Израел извърши нови удари на няколко фронта
Ескалацията в Близкия изток: Израел извърши нови удари на няколко фронта