НОВИНИ

Анжелик Кербер и Кинуен Женг се класираха за третия кръг на турнира по тенис в Рим

Някои от мачовете са прекъснати заради дъжд

Анжелик Кербер
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:31, 09.05.2024
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившата първа ракета на женския професионален тенис Анжелик Кербер показва, че намира формата си две и половина седмици преди началото на турнира от "Големия шлем" в Париж – Откритото първенство на Франция. Трикратната шампионка от Шлема се справи без особени проблеми с рускинята Вероника Кудерметова, №17, с 6:3, 6:0 и се класира за третия кръг на турнира на клей в Рим (награден фонд при дамите 5,509 милиона евро).

Германката Кербер показа, че продължава да вдига темпото, след като в първия кръг също започна впечатляващо – успех с 6:1, 6:0 над американката Лоран Дейвис.

Днес в първия сет тя направи решаващ пробив за 5:3, а след това беше неудържима във втория, където взе всички игри. 36-годишната германка реализира първата си точка за мача и го затвори за 70 минути.

Това е първи турнир за Кербер от този през април в Щутгарт, когато отпадна още в първия кръг от британката Ема Радукану, подпомогнато и от заболяване. Тя се върна в Тура на WTA в началото на годината, след като изкара 18-месечно майчинство. Всъщност "Ролан Гарос" в Париж е единственото състезание от Шлема, която тя все още не е печелила. B следващия кръг Кербер ще се изправи срещу Александра Саснович (Беларус), която преодоля рускинята Екатерина Александрова (Русия и №14) с убедителното 6:0, 6:1.

В изцяло руски сблъсък Диана Шнайдер отстрани №15 в схемата Людмила Самсонова с 6:1, 6:3 и също отива в трети кръг. Дария Касаткина, още една руския и с №10 в решетката, спря Татяна Мария (Германия) със 7:5, 6:1. Линда Носкова от Чехия (№29), елиминира представителката на домакините Лукреция Стефанини с 6:3, 7:6 (1). Следващата съперничка на чехкинята е Кинуен Женг от Китай. Играещата с №7 в схемата азиатка мина мина през Шелби Роджърс (САЩ) с 6:2, 6:0.

Почти два часа трябваха на Сара Ерани да донесе успех на Италия – 4:6, 6:2, 6:1 над 22-годишната американка Аманда Анисимова, но в среща от първия кръг. Ерани трябва да се сърди на себе си, че не взе мача в два последователни сета, но направи много грешки. Изобщо първият сет – изобилстващ от пробиви, предложи само две взети подавания от общо 10. Но във втория и третия италианката доминираше тотално. Във втория обаче я чака тежък тест – срещу 16-ата Елина Свитолина (Украйна).

В други срещи пробив напред постигнаха рускините Варвара Грачьова и Анастасия Потапова, както и Ребека Шрамкова (Словакия) и Клара Таусон (Дания). Грачьова се справи лесно с влязлата с уайлд-кард Федерика ди Сара (Италия) с 671, 6:3, а Таусон отнесе Дария Савил (Австралия) с 6:2, 6:3.

За третия кръг се класира и представителката на Япония Наоми Осака, която отстрани 19-ата поставена украинка Марта Костюк с 6:3, 6:2 за 74 минути игра и ще се противопостави на десетата в схемата Касаткина.

18-ата поставена Мадисън Кийс (САЩ) също преодоля успешно втория кръг след победа над колумбийката Камила Осорио с 6:0, 4:6, 6:3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"20 години заедно" - празничен концерт в центъра на София за Деня на Европа
"20 години заедно" - празничен концерт в центъра на София за Деня на Европа
"Арена Бургас" приема Световната купа по спортна акробатика от 10 до 12 май
"Арена Бургас" приема Световната купа по спортна акробатика от 10 до 12 май