НОВИНИ

АПИ контрира Столична община: Движението по детелината на бул. "България" не може да бъде пуснато

нормализира трафикът детелината столичния бул българия
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
19:40, 18.10.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Агенция "Пътна инфраструктура" съобщи, че не може да съгласува предложената от Столична община временна организация на движението при детелината на бул. "България" и Софийския околовръстен път, защото тя не гарантира безопасността на движението.

Столичната община имаше намерение да пусне движението в участъка тази неделя, 20 октомври. Според пътната агенция обаче общината няма право да пусне трафика, докато не осигури безопасното преминаване по пътното съоръжение.

"АПИ отговорно и в съответствие със законодателството изпълнява задълженията си за поддържане на републиканската пътна инфраструктура и съоръженията по нея. В тази връзка на Столична община са изпратени бележки по предложената от тях на 17 октомври нова временна организация и безопасност на движението (ВОБД). Тъй като тя не гарантира безопасността, АПИ и Областно пътно управление София няма да подпишат протокола за въвеждане на този ВОБД", посочват от АПИ.

Според агенцията Столична община провокира обществено недоволство и утежнява трафика със задръствания заради затворената детелина. От АПИ припомнят, че на 8 октомври са предоставили план за временна организация и безопасност на движението и още тогава са имали готовност да пуснат трафика през детелината.

"По неясни причини предложението не беше прието от общинската администрация и в АПИ още няма постъпило становище какви са съображенията за това", се посочва в съобщението на пътната агенция.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италиански съд отхвърли първите прехвърляния на мигранти в Албания
Италиански съд отхвърли първите прехвърляния на мигранти в Албания
Водачът в схемата Франсис Тиафо отпадна на четвъртфиналите на тенис турнира в Алмати
Водачът в схемата Франсис Тиафо отпадна на четвъртфиналите на тенис турнира в Алмати