НОВИНИ

АПИ: Очакват се снеговалежи, шофьорите да карат внимателно

апи очакват снеговалежи шофьорите карат внимателно
bnt avatar logo
от БНТ
12:54, 07.12.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

През нощта и утре - 8 декември, се очаква във високопланинските райони, в Северна и Северозападна България, с понижението на температурите дъждът да преминава в сняг.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които им предстои пътуване да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника. Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат обработка на настилките.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т.н. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид, за обработка на настилките.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затварят ресторанти, барове, театри и кина в отделни райони на Дания
Затварят ресторанти, барове, театри и кина в отделни райони на Дания
След жълтия код за дъжд и вятър - през нощта идва сняг
След жълтия код за дъжд и вятър - през нощта идва сняг