НОВИНИ

След жълтия код за дъжд и вятър - през нощта идва сняг

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:42, 07.12.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Максималните температури днес ще са между 6° и 11°, в София около 7°, малко по-ниски в северозападните райони. Облачността ще се задържи значителна, на много места ще има и валежи от дъжд, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от страната.

Предупреждение от първа степен - код жълто за значителни количества, е в сила в югозападната половина от страната. В североизточната половина пък ще бъде много ветровито с временно силен североизточен вятър.

През нощта, с понижението на температурите, в северозападните райони дъждът ще преминава в сняг, по планинските проходи ще има условия за навявания. След полунощ сняг ще завали и на места в западната половина от Северна България и в планините от Югозападна България, а утре в сняг ще преминат и валежите в Североизточна България. Вятърът постепенно ще се ориентира от север-североизток и ще отслабне. Минималните температури ще са от 0° до 5°, максималните - от 5° до 10°, по-ниски в северозападните райони.

АПИ: Очакват се снеговалежи, шофьорите да карат внимателно

След обяд валежите ще започнат да спират, най-късно в крайните североизточни райони. Облачността в Югозападна България временно ще се разкъса, но още вечерта ще започне отново да се увеличава. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-северозапад.

В планините утре ще е облачно и ветровито, в масивите от Западна България ще вали сняг, в останалите райони - дъжд.

Предимно облачно ще се задържи и през следващите дни, на места с валежи, като повишена вероятност за нови значителни количество има в четвъртък и в събота. Температурите ще се повишават и ще бъде по-топло от обичайното за декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АПИ: Очакват се снеговалежи, шофьорите да карат внимателно
АПИ: Очакват се снеговалежи, шофьорите да карат внимателно
Шарл Льоклер с наказание за надпреварата в Абу Даби
Шарл Льоклер с наказание за надпреварата в Абу Даби