НОВИНИ

Аплодисменти и топла прегръдка за Камила Валиева след завръщането ѝ на леда

камила валиева
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:36, 27.03.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Руската фигуристка Камила Валиева беше посрещната като герой при завръщането си на леда. Тя беше бурно аплодирана от феновете в Саранск на турнира на ТВ „Първи канал“.

Надпреварата се провежда успоредно със Световното първенство, след като състезателите по фигурно пързаляне на Русия и Беларус не бяха допуснати на шампионата във Франция като санкция срещу военните действия в Украйна.

Камила Валиева напусна Олимпийските игри в Пекин огорчена. Случаят с положителната ѝ допинг проба ще се проточи поне още шест месеца.

В Саранск 15-годишната състезателка беше посрещната с дълги аплодисменти, а залата стана на крака при появата ѝ (включително другите фигуристи и треньорите).

Камила Валиева получи изключителна топлина и след излизането си от леда след кратката програма. Прегръдката на нейния треньор Етери Тутберидзе е в пълен контраст със случилото се в Пекин. Тогава Тутберидзе беше силно критикувана заради поведението си. Тя беше порицана и от президента на МОК Томас Бах, че не е подкрепила подобаващо страдащата Камила Валиева, която се провали във волната програма и завърши на четвърто място в многобоя при жените.

Според специалистите фигуристката се е пързаляла много по-спокойно и много по-чисто на родния лед в сравнение с олимпийското си представяне, където нервността ѝ личеше във всяко движение.

„Суперусещания, емоции - да се пързаляш с пълна зала. Насладих се на пързалянето си и се радвам, че доставих удоволствие на публиката и съдиите. Това много ми липсваше на Олимпиадата. Много благодаря“, сподели Камила Валиева.

Тя зае първото място след кратката програма, изпреварвайки олимпийската шампионка Анна Шчербакова и опитната Елисавета Туктамишева.

По-късно днес е волната програма при жените в турнира на "Първи канал".

15-годишната фигуристка стана изключително популярна на Зимните олимпийски игри през февруари в Пекин, където се превърна в първата жена, изпълнила четворен скок на подобен спортен форум. Едновременно с това обаче се замеси в скандал с употреба на допинг. Въпреки това ѝ беше позволено да продължи участие на Игрите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автомобил в Пловдив изгоря, шофьорът е загинал (Видео)
Автомобил в Пловдив изгоря, шофьорът е загинал (Видео)
Министър Денков: Образователната ни система е готова да приеме до 63 000 украински ученици
Министър Денков: Образователната ни система е готова да приеме до 63 000 украински ученици