НОВИНИ

Арестуваният в Босилеград българин е обвинен, че предал секретна военна информация

Николай Кръстев
от Николай Кръстев
17:33, 13.12.2023
Чете се за: 01:52 мин.
По света
арестуваният босилеград българин обвинен предал секретна военна информация
Слушай новината

Българинът, арестуван в Босилеград за шпионаж, съобщил секретна военна информация на членове на чуждестранна организация от Република България, която може да причини вредни последици за сигурността, отбраната и военните интереси на Сърбия. Това съобщават в отговор до БНТ от висшата прокуратура на град Враня, Сърбия.

На 4.12.2023 г., след продължителна работа на сръбските специални служби Агенцията за информация, военно разузнавателната агенция, полицейското управление във Враня и Висшата държавна прокуратура във Враня, бе задържан гражданина на Босилеград Л.Г. (1963). Той бе задържан заради основателно съмнение, че е извършил наказателно действие шпионаж по чл. 315 ал. 1 от НК на Република Сърбия, посочват в отговора си от висшата прокуратура на град Враня.

Заподозреният е обвинен в това, че е съобщил секретна военна информация на членове на чуждестранна организация от Република България. Арестуваният е отведен за разпит на главния прокурор във Върховната прокуратура във Враня.

След представяне на защитата, в присъствието на избрания защитник, Върховният съд във Враня, съдията по предварителното производство по предложение на прокуратурата издаде решение за задържането на Л.Г. до 30 дни. В производството по разследването ще бъдат предприети необходимите доказателствени действия.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турското футболно първенство ще бъде подновено на 19 декември
Турското футболно първенство ще бъде подновено на 19 декември
Отборът на Нидерландия ще бъде разположен във Волфсбург по време на Евро 2024
Отборът на Нидерландия ще бъде разположен във Волфсбург по време на Евро 2024