НОВИНИ

Ариф Маджид застана начело на българските щанги

bnt avatar logo
от Димитър Русев
14:17, 28.05.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
ариф маджид застана начело българските щанги
Снимка: www.facebook.com/bulgariaweightlifting
Слушай новината

Нов председател и нов управителен съвет бяха избрани днес начело на Българска федерация по вдигане на тежести. С 24 гласа „за“ и 5 „въздържал се“ от 30 присъстващи представители на общо 34 клуба с лиценз, Общото събрание гласува доверие за президент на централата да бъде определен Ариф Маджид, който сменя досегашния шеф Неделчо Колев.

Форумът гласува и промени в Устава на федерацията, които улесняват издигане на кандидати за управата. Решено бе президентът да има лимит от максимум два мандата по 5 години всеки. Общото събрание изказа благодарност на досегашния шеф Неделчо Колев и избра нов управителен съвет в състав: Ариф Маджид, доц. Димитър Димитров, Иван Иванов, Кирил Панайотов, Антон Коджабашев, Радостин Димитров и Живко Архондев. За генерален секретар бе преизбран доц. Димитър Димитров.

„Благодаря за доверието, ще направя всичко възможно с общи усилия и с алтернативни приходи българските щанги да запазят реномето си на един от най-успешните родни спортове. Голям любител съм на вдигането на тежести. Самият аз се занимавам и ходя редовно на фитнес. Нашата фирма е голям работодател и обещавам, че ще можем да привлечем спонсори, за да помагаме със средства за дейността на федерацията,“ заяви новият президент на Българска федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид, който е с успешен бизнес в световноизвестна верига за хранене, в туризма и в строителството. Маджид отправи открита покана към своя предшественик Колев за сътрудничество в някои дейности на управлението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ясно е разпределението на ТВ мачовете от Евро 2020
Ясно е разпределението на ТВ мачовете от Евро 2020
България е готова да въведе Европейския цифров сертификат. Какво ще включва?
България е готова да въведе Европейския цифров сертификат. Какво ще включва?