НОВИНИ

Арман Бабикян: Готови сме за предсрочни избори, но е огромна вероятността да се преповтори резултатът

bnt avatar logo
от БНТ
08:33, 27.04.2021
14400
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

Ние сме готови да се явим на предсрочни избори, моето опасение е, че е огромна вероятността да преповторим същия резултат или да е по-лош.

Това заяви в "Денят започва" депутатът от парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!" Арман Бабикян. Той уточни, че няма предвид коалицията, а резултатите като цяло.

"Част от промяната се случи. Бойко Борисов е министър-председател в оставка и очевидно няма да бъде министър-председател. Но само дотам. Останалата част от промяната очевидно се отлага, защото хората, които получиха най-голямо доверие, не успяват да сглобят кабинет", каза Бабикян.

Ходът на Слави Трифонов не го е изненадал. По-скоро е имал други очаквания - "надежда за ход, който изисква щети и жертви" - да се поеме управлението на страната поне в кратък регулиран период от време, в който да се свършат ключови неща, базирани върху общо съгласие.

"Може би се опитва да се предпази от риска да бъде натискан от партии, които не харесва. По този начин се опитва да предпази партията си вероятно, може би се опитва да предпази възможността за силна реформа. Може би се надява на по-честни избори", предположи Бабикян.

По думите му вече са заложени огромно количество капани, в които има прекрасна възможност управлението да падне и съответно да пострадат и гражданите на България.

"Колко свенливо кабинетът в оставка на Борисов отказва от доста време да внесе Плана за възстановяване и развитие в Брюксел. Изключителен свян. Има и сбъркана философия, има и много неща, които трябва да се поправят, но Планът трябва да се внесе. Има месеци наред, в които могат да се коригират неща. Да не го внесеш, означава да не искаш парите да влязат. И нямат никакъв свян, когато си назначават шефовете на политическите кабинети. Там свян няма, но да оставиш българите без този финансов пакет, там има страшен свян", коментира още Бабикян.

На въпрос какво ще правят от "Изправи се! Мутри вън!", ако трябва те да направят кабинет, той отговори: "Какво остава да направим - да оформим кабинет на малцинството в малцинството ли?" Според него това е несериозно.

Вижте още от разговора във видеото.

Гледайте повече от темите в "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Зелени коридори" за ваксиниране по празниците - вижте кои ваксини ще се предлагат
"Зелени коридори" за ваксиниране по празниците - вижте кои ваксини ще се предлагат
Румъния разхлабва мерките, Турция - 3 седмици със строги ограничения
Румъния разхлабва мерките, Турция - 3 седмици със строги ограничения