НОВИНИ

Арсенал разгроми Челси на "Емиратс" и временно дръпна с три точки на върха във Висшата лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:23, 24.04.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
арсенал разгроми челси емиратс временно дръпна три точки върха висшата лига

Съставът на Арсенал временно се откъсна на върха в подреждането на английската Висша лига, след като в отложен двубой от 29-ия кръг разгроми с 5:0 у дома тима на Челси.

По този начин футболистите на Микел Артета събраха 77 точки и продължават да бъдат лидери в класирането, като имат аванс от три пункта пред отбора на Ливърпул и четири пред този на Манчестър Сити. В същото време обаче "мърсисайдци" имат мач по-малко, а "гражданите" цели два двубоя в запас спрямо лондонския си конкурент.

В същото време Челси остава на 9-ото място с актив от 47 точки, а за "сините" днешната загуба бе втора поредна във всички турнири след тази от Сити отпреди няколко дни в полуфиналите на ФА Къп.

Тази вечер обаче съставът на Маурисио Почетино нямаше никакви шансове срещу "топчиите", за които двубоят започна по мечтан начин с гол още в 4-ата минута дело на Леандро Тросар.

Попадението на белгиеца остана единствено в срещата на "Емиратс" до началните епизоди на второто полувреме, когато удар на Деклан Райс беше блокиран, но за късмет на домакините топката достигна до Бен Уайт, който с удар от границата на вратарското поле удвои преднината на своя тим.

В 57-ата минута пък авансът на Арсенал стана класически, след като Мартин Йодегор изведе в отлична позиция Кай Хаверц, германецът напредна и се разписа с премерен изстрел под гредата, наказвайки бившия си клуб.

Вихреното темпо на "артилеристите" продължи и скоро след този гол Хаверц отново беше точен за 4:0, този път с изпълнение в долния ляв ъгъл на вратата на Челси, а в 70-ата минута Бен Уайт, с доза късмет, реализира второто си попадение в мача, за да оформи крайното 5:0.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Много слънчеви часове днес
Много слънчеви часове днес
Лацио помечта, но Ювентус е първият финалист в турнира за Купата на Италия
Лацио помечта, но Ювентус е първият финалист в турнира за Купата на Италия