НОВИНИ

Арт Фест Лозенец – свободата да твориш красота

арт фест лозенец ndash свободата твориш красота
bnt avatar logo
от БНТ
09:43, 21.07.2020
Чете се за: 03:04 мин.
Още

Четвъртък, петък, събота и неделя – четири дни дихание на море, четири дни безгрижие и вълни, четири дни изкуство, защото изкуството е… живот!

Арт Фест Лозенец отново ви кани край брега и шума на вълните, за да ви срещне с прекрасни хора на изкуството.

Обещаваме ви кино, музика, която ще докосне сърцата ви, както и творби на уникални автори.

От 23 юли до 26-ти включително – дестинацията е една, Лозенец.

А там, през първия фестивален ден, ви очаква една незабравима история, разказа от журналиста Георги Тошев, оператора Румен Василев и режисьора на монтажa Явор Веселинов – историята на най-популярната поп група на 70-те години АББА.

След 400 милиона продадени копия и 19 хита, покорили световните класации, музиката на шведската четворка продължава да бъде световен феномен. Насладете се със сетивата си.

Всяка вечер, след 20 часа, може да се потопите в нашата музикална програма, а тя е вълшебна, за душата, а свободата…

На 24 юли се насладете на Latin Boulevard с лиричният Мартин Ташев

25 юли са отделени за Ние и Ния

26 юли са запазени за Old School Trombone на Вили Стоянов.

Какво още може да видите, да се докоснете, да притежавате.

Рада Василева с марката си Shatte Royal ще представи колекция бижута и аксесоари в пълната дамска гама - обици, колиета, пръстени, различни видове гривни и нови модели брошки. Отличителното в колекцията са специалните морски акценти!

Дървото е материалът, който е предпочетен за творческото претворяване от Art Puzzle Decoration & Lighting. Изделията на бранда са практични и прекрасен акцент във всеки дом, внасяйки усещане за топлина и уют.

Йоана Данова е пясъчното момиче на Галерия 15. Тя създава бижута от пясък с марката Yashi. Заповядайте на нейния малък плаж и вижте колко е бял пясъкът на Малдивите, колко са фини пустинните песъчинки на Сахара и какъв магически блясък имат балийските плажове.

От Работилница за художествена обработка на Росен Атанасов излизат творения, чието присъствие е чест за всяка една трапеза.

Сребърните бижута на Gargorock с дизайнер Драгомир Аврамов са създадени да носят добро настроение и усмивки и са предназначени за хора, които създават настроение и предизвикват усмивки!

Ivan Ivanov Handmade представя изцяло ръчно изработени изделия от естествена кожа с индивидуален дизайн. Материалите от специално подбрани кожи и начина на изработка гарантират високото им качество.

Надя Илиева от Bloom cage е творецът, който въдворява в изделията си - главно от дърво - много качества: естетика, поезия, екология, творчество и фантазия и най-ценното - щипка хумор, който кара хората да се усмихват.

Десет автори ще представят отново Галерия 15 на традиционния вече Лозенец Арт и Крафт фестивал след броени дни. @TerraMag/MPArt-Magic clay - са вълшебствата от глина на Маргарита Петрова. Тя създава от сърце прекрасни чашки, купи, чинии, пластики от глина, но на фестивала ще ви даде възможност да завъртите грънчарското колело и да направите собственоръчно вашето изделие от глина.

"Със сигурност съм щастлив човек, заради удоволствието да работя това, което обичам. Вече 15 години. Уника.на бижутерия, изработена от кожа, камък и метал - това е моята работа, с която ще се представя пред гостите на фестивала". Бижутата на Милен Минков са един цветен и емоционален свят, сътворен от творчески хрумвания. Всяко от тях носи частичка от любовта и страстта на автора.

Малина Нисторова или Муки (@Мукини приказки - Малина Нисторова), както й казват от дете – обича да твори с най-различни материали, да рисува, да прави кукли, да усмихва хората! Нейният кът ще бъде една малка подвижна работилничка, където ще се творят различни изделия свързани със земята, морето, природата…

Казвам се Лора и живея в малко градче на река Дунав. Рисувам върху коприна от 25 години. Това е част от насладата в живота ми. В изделията си от рисувана коприна съчетавам практичното с красивото. Вдъхновявам се от прости, но важни неща - любов, музика и хармония на дивата природа. Всеки рисунък има своя собствена индивидуалност и частица от моята душа.

Gerart studio -- Gergana Gogova - Една магия, едно вълшебство! Когато създавам моите нещица, в началото бяха само бижута, сега са много други, аз се пренасям в друг свят! Това е една вселена от форми, цветове и усмивки, усмивки защото предизвиквам радост у хората! Винаги много рози, много сърца, много панделки и дантела.

"Кожарско ателие за традиционно и модерно изкуство ФОТЕВ"е с над 40 годишна традиция и повече от 30 участия в изложби в страни от Европа (Германия, Австрия, Холандия, Белгия, Швеция, Италия). Дизайнът и изработката са дело на семейство майстори на художествените национални занаяти от Варна. Идеята е взаимствана от старинния български фолклор и е съчетание на флорални елементи с птици и слънце.

"Красотата е навсякъде около нас и в самите нас. И ако мога да я допълня с още една капка с изработените от мен подаръци да душата, ще съм най-щастливия човек.
С удоволствие и много обич създавам своите кукли-кукери, Баби Яги, Баби и Дядовци с народни носии, овце (цяло стадо), плъстени животинки и много други".

Авторите са Августина Тодорова и Десислава Йорданова, майка и дъщеря, които с много любов и фантазия създават очарователните си кукли.

Pа най-малките има театрални спектакли, както и работилници, където детските ръце могат да се докоснат до магията да творят с въображение.

Заповядайте, вълшебството на нашите творци ще ви завладее. Музиката ще пропие всяка една част от душата ви. Очакваме ви, всеки ден от четвъртък до неделя – ще бъде чест да бъдем ваши домакини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На църква в Словения - срещу бележка с телефонен номер
На църква в Словения - срещу бележка с телефонен номер
Илън Мъск за първи път попадна в топ 5 на най-богатите хора в света
Илън Мъск за първи път попадна в топ 5 на най-богатите хора в света