НОВИНИ

Аржентина и Чили направиха равенство по пътя към Катар

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:06, 04.06.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
аржентина чили направиха равенство пътя катар
Слушай новината

Националните отбори на Аржентина и Чили завършиха наравно 1:1 в поредна среща от световните квалификации в зона КОНЕМБОЛ.

Двубоят се игра на стадион "Унико Мадре де лас Сиудадес" в Сантиаго дел Естеро, Аржентина, като и двете попадения паднаха преди почивката.

Капитанът на "гаучоесите" Лионел Меси даде аванс на домакините в 23-та минута, разписвайки се от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Лаутаро Мартинес.

В 36-та минута обаче чилийците изравниха след заучено изпълнение на пряк свободен удар, при което Гари Медел бе намерен на далечната греда, а той от своя страна отклони за Алексис Санчес, който от близо беше точен за 1:1.

През второто полувреме домакините се опитаха да стигнат до трите точки, но на няколко пъти Клаудио Браво отчая Лео Меси с чудесни спасявания.

Десет минути преди края и напречната греда попречи на капитанът на Аржентина да вкара втория си гол в мача след чудесно изпълнение на пряк свободен удар.

Така Аржентина остана на 2-то място в зона КОНЕМБОЛ на точка зад лидера Бразилия, докато Чили запазва незавидната 7-ма позиция с 5 точки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пунктове за ваксинация ще има и този уикенд - вижте къде
Пунктове за ваксинация ще има и този уикенд - вижте къде
Министър Кацаров назначи ново ръководство на болница „Лозенец"
Министър Кацаров назначи ново ръководство на болница „Лозенец"