НОВИНИ

Асен Великов и Алекс Симеонов чакат с нетърпение финала за Купата на България по баскетбол

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:26, 23.03.2023
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
асен великов алекс симеонов чакат нетърпение финала купата българия баскетбол
Слушай новината

Двамата капитани на БК Левски и БК ЦСКА Асен Великов и Алекс Симеонов взеха участие в днешната извънредна пресконференция, посветена на утрешния финал между двата тима в турнира за Купата на България по баскетбол.

"Сини" и "Червени" ще се изправят едни срещу други в спора за трофея за първи път от 30 години насам, а началото на петъчния сблъсък в "Арена София" ще бъде даден в 18.00 часа.

Капитанът на Левски Асен Великов заяви, че радостната новина за него преди срещата утре е, че тимът постига целите си през този сезон - играе добър баскетбол и всички млади играчи в отбора показват израстване.

"Като състезател мога да кажа, че трудностите, които имахме в отбора, ни попречиха и с всяка изминала тренировка се опитвахме да израстваме. Имаме доста млади момчета, които все още не могат да получат кредит на изява в такива мачове като Купата, но се вижда, че всеки един от тях влиза със самочувствие и израства. Този сезон за Левски това е важното - да играе добър баскетбол и младите да се развиват. Намерихме нужната химия и колектив, за да изненадаме много хора. Освен че утре ще играем финал, ние сме в челото на класирането, което за нас е успех", заяви Великов.

Лидерът на "сините" допълни още, че утре вечер те ще излязат освободени на паркета и изрази задоволството си от възможността мачът да се проведе в зала "Арена София", която по негови думи най-хубавото съоръжение у нас за състезателите.

"Утре ще играем много освободено. Мачът е удоволствие за нас. Вътре в съблекалнята си мечтаехме за финал. Едва ли има отбор, който да идва обречен. Нашата цел сме я постигнали. Утрешният мач за нас ще бъде най-лесен от психологическа гледна точка, защото ще сме освободени. Имаме своите шансове и се надявам всички фенове на Левски да дойдат в залата. Сигурен съм, че двата отбора ще покажем добър баскетбол. Дълги години наред не е имало толкова равностоен турнир. Благодаря на организаторите. За нас състезателите няма по-хубаво съоръжение в България, в което можем да играем от "Арена София". Откъм условия всичко е перфектно и се надявам утре двата тима да направим спектакъл на хората. Ако можем да надминем зрелището от снощи между ЦСКА и Балкан, ще бъде чудесен завършек на Купата на България", коментира Асен Великов.

В същото време капитанът на ЦСКА Алекс Симеонов сподели, че е хубаво за родния баскетбол финалът за Купата да противопостави един срещу друг именно "червените" и Левски.

"До тук се получиха едни много здрави мачове. За нас класирането на финала също е успех. Хубаво е, че Левски и ЦСКА ще играят за трофея. Ние имахме две много тежки срещи със Спартак Плевен и с Балкан. Не сме мислили за финала до снощи. Готвехме се ден за ден, мач за мач. Едва от тази сутрин се настройваме за финала. Благодаря от името на целия отбор за прекрасната организация. Ще се хвърлим и ще видим какво ще стане", каза Симеонов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С вино на кино - финалът на сериала "Вина" се излъчва в центъра на Сандански
С вино на кино - финалът на сериала "Вина" се излъчва в центъра на Сандански
Каква роля в схемата OneCoin има екстрадираната Ирина Дилкинска (Обзор)
Каква роля в схемата OneCoin има екстрадираната Ирина Дилкинска (Обзор)