НОВИНИ

Атанас Атанасов катастрофира в Русенско

bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 22.05.2023 (обновена)
9720
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на ДСБ и съпредседател на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов катастрофира на пътя Русе-Бяла днес. Състоянието му не е тежко. Инцидентът е станал между тежкотоварен камион и служебен автомобил на Народното събрание, в който са пътували Атанасов и шофьорът му.

Автомобилът се е движил в посока Бяла. Малко преди 11:30 ч. на прав участък по неизяснени засега причини колата, в която пътувал Атанасов, се е врязала в задната част на тежкотоварен камион с турска регистрация.

„Пред мен имаше колона от автомобили и камиони. Всички намалиха рязко. Наложи се да спра много бързо. Колата зад мен обаче не успя да спре и се удари в мен. В нея имаше двама души“, заяви Енгин Исмаил, шофьор на камиона.

На място са пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ. Атанас Атанасов е прегледан в болницата в Бяла заради болки в гърдите и рамото.

„Оказа се, че ген. Атанасов е с две травми. Едната е на дясно рамо, а другата е на гърдите и му бяха направени образни изследвания, рентгенографии на местата на травмите, от които нямахме данни за фрактури и счупвания. И след прегледа му дадохме обезболяващо, защото той от друго просто нямаше нужда и той напусна лечебното заведение в добро състояние“, каза Димитър Димитров, управител на МБАЛ „Юлия Вревска" - Бяла.

Не успяхме да се свържем с Атанас Атанасов по телефона за коментар. Шофьорът не е пострадал. Щетите по служебния автомобил са сериозни. Причините за катастрофата се изясняват.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Костурков, ПП: Няма договорка за ротация на премиер между първите две сили
Росен Костурков, ПП: Няма договорка за ротация на премиер между първите две сили
Иван Гешев не се яви на разпит в СГП
Иван Гешев не се яви на разпит в СГП