НОВИНИ

Атанас Зафиров: Важно е партиите да постигнат съгласие по актуализацията на бюджета

bnt avatar logo
от БНТ
19:17, 23.08.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Предложението на БСП е до петък партиите да разговарят и да постигнат съгласие по актуализацията на бюджета, защото това е приоритет и е най-важната задача пред парламента, заяви в "Още от деня" заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров.

"Не се месим в работата на президентската институция. Нека проявим търпение. В петък ще разберем коя е политическата сила, която получава правото да направи опит за съставяне на кабинет с третия мандат", допълни Атанас Зафиров.

Логично е третата политическа сила да получи третия мандат, но това е изцяло в прерогативите на президента и никой не трябва да се меси в тези негови правомощия, най-малко пък БСП, отбеляза той.

"Точно това е и причината да откажем предложението на Мая Манолова партиите да обсъдят коя е най-логичната политическа сила, която да получи третия мандат", добави Атанас Зафиров.

Румен Радев: Най-късно в петък трябва да връча третия мандат

Според заместник-председателя на БСП включването на "Има такъв народ" в евентуалните разговори за нов кабинет е ключово.

"Изказвания на Ива Митова и Мика Зайкова може и да означават преосмисляне на позицията на партията за предсрочни избори", коментира още Зафиров.

Ива Митева: Президентските избори ще са през ноември и е по-добре да са 2 в 1, ако не се състави редовно правителство

На въпрос дали Ива Митева би била добър кандидат за премиер, Атанас Зафиров заяви, че не е сериозно сега да се коментират конкретни имена.

"Премиерът трябва да е приемлив за всички, да характеризира промяната, способен да зададе нов модел на поведение и управление на страната и да бъде приемлив за всички партии, които биха подкрепили подобен кабинет", каза още Атанас Зафиров.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цецка Бачкова, ДБ: Бихме могли да направим жест към ИТН да излъчат техен премиер
Цецка Бачкова, ДБ: Бихме могли да направим жест към ИТН да излъчат техен премиер
Кристалина Георгиева: 650 млрд. долара са мощна ваксина в подкрепа на финансовото здраве на света
Кристалина Георгиева: 650 млрд. долара са мощна ваксина в подкрепа на финансовото здраве на света