НОВИНИ

Атлетико Мадрид продължава напред в Шампионска лига след успех с дузпи над Интер

"Дюшекчиите" изоставаха в резултата след първата среща, но стигнаха до победата

Милен Костов
от Милен Костов
00:19, 14.03.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Атлетико Мадрид
Снимка: БТА
Слушай новината

Атлетико Мадрид отстрани Интер на осминафиналите в Шампионска лига след изпълнение на дузпи. Първият двубой завърши с минимална победа от 1:0 за нерадзурите, докато реваншът в Испания бе решен след дузпи, след 2:1 за "червено-белите" в редовното време.

Преди почивката на стадион "Метрополитано" в Мадрид положенията пред двете врати не липсваха. Ян Зомер се справи с удари на Самуел Диаш Лино и Алваро Мората, а неговият колега Ян Облак не показа колебливост при изстрели на Дензъл Дъмфрис.

Възпитаниците на Симоне Индзаги нанесоха първия удар в двубоя. Федерико Димарко стреля от движение след подаване в наказателното поле на Николо Барела.

След само 2 минути и 15 секунди "дюшекчиите" изравниха. След неубедителна игра в защита топката стигна до Антоан Гризман, който с плътен шут направи резултата 1:1.

През второто полувреме в игра се появи Мемфис Депай, като присъствието му бързо бе усетено. Нидерландецът стреля в лявата греда в 85-ата минута, а две минути по-късно дойде неговият момент. Нападателят получи топката в наказателното поле от Коке и с удар по земя прати сблъсъка в продължения.

Именно Депай отново отново бе в центъра на вниманието в продълженията, но Ян Зомер спаси негов шут и така се стигна до дузпи.

След като двата отбора започнаха дузпите успешно с точни изпълнения на Халкан Чалханоглу и Мемфис Депай, Алексис Санчес и Саул Нигес не успяха да се разпишат след спасявания. Ян Облак направи второ поредно спасяване след изпълнението на Дейви Клаасен. При дузпа №5 за "синьо-черните" Лаутаро Мартинес не уцели вратата и сложи точка на спора.

В другия мач от вечерта Борусия Дортмунд отстрани ПСВ от надпреварата.

На четвъртфиналите Атлетико Мадрид ще се изправи срещу Арсенал, Барселона, Пари Сен Жермен, Байерн Мюнхен, Манчестър Сити, Реал Мадрид или Борусия Дортмунд.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От ВМА са направили всичко възможно за патриарха, но състоянието му се е влошило рязко
От ВМА са направили всичко възможно за патриарха, но състоянието му се е влошило рязко
Илияна Йотова: Светъл път на душата на патриарх Неофит!
Илияна Йотова: Светъл път на душата на патриарх Неофит!