НОВИНИ

Интер взе крехък аванс срещу Атлетико Мадрид, но интригата остава

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:55, 20.02.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
интер взе крехък аванс атлетико мадрид интригата остава
Слушай новината

Отборът на Интер победи с 1:0 като домакин Атлетико Мадрид в първия сблъсък между двата тима от осминафиналите на Шампионската лига, изигран на стадион "Джузепе Меаца" в Милано.

Двубоят премина под знака на тактическото надлъгване между двамата наставници - Симоне Индзаги и Диего Симеоне, но определено "нерадзурите" бяха по-активният и двата тима и заслужено се поздравиха с успеха.

Още през първото полувреме лидерът в Серия "А" на няколко пъти застраши вратата на своя противник, но всички опити попадаха в обсега на стража Ян Облак, за когото беше лесно да се намеси.

В самото начало на второто полувреме резервата на Интер Марко Арнаутович получи отлично подаване от Федерико Ди Марко, но от изгодна позиция австриецът стреля над целта.

Гостите от Мадрид стигнаха до най-чистата си възможност в 55-ата минута, когато "дюшекчиите" организираха хубаво нападение, при което Самуел Лино направи хубаво двойно подаване с Родриго Де Пол, което изведе бразилеца на стрелкова позиция, но той прати топката в страни от вратата на Ян Зомер.

Малко по-късно Арнаутович отново пропусна да изведе домакините напред, стреляйки неточно от границата на вратарското поле, но в крайна сметка именно австриецът се превърна в големия герой за своя тим в 78-ата минута.

Тогава Лаутаро Мартинес бе изведен зад отбраната на "рохибланкос", ала видя как ударът му бива отразен от вратаря Ян Облак. При добавката обаче Марко Арнаутович беше точен, въпреки че Самуел Лино бе на косъм от това да изчисти кълбото току пред голлинията.

Именно това попадение остана и единственото в мача, с което Интер взе минимален аванс преди реванша срещу Атлетико Мадрид, който предстои да се изиграе на стадион "Уанда Метрополитано" в испанската столица на 13 март (сряда).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСВ и Борусия Дортмунд оставиха развръзката за реванша
ПСВ и Борусия Дортмунд оставиха развръзката за реванша
Анди Мъри се добра до първи успех през годината, Монфис и Гаске също преминаха първия кръг в Доха
Анди Мъри се добра до първи успех през годината, Монфис и Гаске също преминаха първия кръг в Доха