НОВИНИ

Атракция в Пловдив: Кози се нанесоха в жилищен блок

bnt avatar logo
от БНТ
06:50, 30.09.2020
Чете се за: 00:52 мин.
Още

Кози се превърнаха в атракция за пловдивчани. Няколко дни животните се разхождат без стопанин в един от кварталите на града.

Отглеждането на селскостопански животни в Пловдив е забранено с изключение, на два от крайните квартали. Козите са забелязани в двора на Математическата гимназия и други места в непосредствена близост до единия от тях, но засега не се знае чии са.

Хората от близката кооперация разказват, че козите са стигнали чак до последния етаж на входа.

"В момента, в който отворихме вратата, и аз вече изпращам синовете ми, тя се появи буквално пред нас козичката, голяма, истинска, голяма коза", обяснява Диана Христова.

Животните остават там няколко часа и дори минават да си напазаруват, забавляват се пък хората от магазините в съседство.

"Заехме се с колежката, едната излезе да проверява тук. Казаха, че има наблизо ферма да потърси хората, да обиколя района. Никой не намери", обяснява Петя Петрова.

Живеещите в комплекса подават сигнали до институциите, но засега отговор нямат. Търсят сами и стопаните. От общинския инспекторат също претърсват района, след като козите са се настанили в двора на Математическата гимназия.

"В понеделник инспектори от Пловдивския общински инспекторат, които имат по наредба право да извършват проверки... предписания, актове и постановления, извършиха проверка в района по нареждане на директора на инспектората Борислав Димов, но до момента не са установили все още собственика на козите, за да може да му бъде съставен акт", заяви Пламен Христозов, главен инспектор екология, район "Западен".

Единствената възможност да се разбере кой е собственикът на животните е ушната марка, на която козите би трябвало да имат номер.

Автор: Нели Ангелова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съветът за сигурност на ООН призова за прекратяване на огъня в Нагорни Карабах
Съветът за сигурност на ООН призова за прекратяване на огъня в Нагорни Карабах
Постоянен ръст в търговските отношения България-Румъния
Постоянен ръст в търговските отношения България-Румъния